Afgelopen zaterdag speelde dames 1 hun eerste en ook enige voorbereidingstoernooi van dit seizoen. Alsof we weer in de mini’s zaten vertrokken we om half 9 vanaf de Bhoele richting Warnsveld voor een vierkamp.

In vergelijking met vorig jaar is het team weinig veranderd. We hebben helaas afscheid moeten nemen van Esther, zij zal dit seizoen uitkomen voor dames 2. Op de spelverdelerspositie is Jasmijn ons komen versterken. Jasmijn heeft de afgelopen jaren bij Alterno gespeeld. Binnen het team zijn wel wat verschuivingen, Esther is dit jaar samen met Joyce terug te vinden op de diagnoaalpositie.

Ielze, Melissa en Yneke zijn dit jaar de passer/lopers. Op de middenpositie is niks veranderd, hier mogen ook dit jaar Anneke, Marlon en Saskia hun kunsten vertonen. Sharon is weer in het achterveld te vinden om als libero de verdediging te verzorgen. En last but not least zal Mandy samen met Jasmijn de spelverdeling voor haar rekening nemen. Het is ook dit jaar weer aan Tom om ons te trainen en te coachen, hierbij krijgt hij dit jaar hulp van Johan.

Het ging ons tijdens de vierkamp in Warnsveld niet om het resultaat, maar om weer lekker in het wedstrijdritme te komen, om dingen uit te proberen en weer aan elkaar te wennen. Helaas ontbraken Joyce en Saskia dit toernooi.

We speelden in totaal 3 wedstrijden, de wedstrijden tegen Reflex en Alterno werden gewonnen.

Helaas ging de wedstrijd tegen WSV verloren. Tijdens alle wedstrijden wisten we een goede servicedruk neer te leggen, en met uitzondering van de wedstrijd tegen WSV liep onze servicepass en verdediging ook goed. Aanvallend lukte het ons nog niet helemaal om ons niveau te bereiken.

Terugkijkend op deze dag mogen we tevreden zijn. We zijn nog geen training compleet geweest, maar hebben zaterdag al een aantal mooie dingen laten zien. Deze week is iedereen weer aanwezig en gaan we hard trainen om vrijdag 20 september tijdens onze eerste competitiewedstrijd te gaan schitteren. We spelen vrijdag om 19.15 uur in de Alternohal in Apeldoorn tegen Alterno dames 4. Alterno is vorig jaar gedegradeerd uit de 3e divisie dus dat wordt waarschijnlijk meteen een zware pot om mee te beginnen.

Onze eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 28 september om 19.00 uur tegen Hevo. We hopen weer op jullie support!