Waar alles 2 weken geleden wel lukte, lukte vandaag alles vaak net niet. Nou kun je nadat je heel erg baalt van zo’n wedstrijd er voor kiezen om daar geen verslag van te schrijven… Maar ja ten eerste zou ik niet weten waarom niet, en ten tweede zou ik ook nog steeds niet weten waarom niet. Dus bij deze een verslag waar ik de inhoud liever anders van had gezien. We speelden namelijk niet onze beste pot tegen Pegasus. Nou zou ik Pegasus te kort doen door te zeggen dat het alleen door ons mindere spel kwam. Zij maakten het ons, net als vorig jaar trouwens, ook echt heel erg lastig. Een positief punt deze wedstrijd was dat Ielze er weer bij was! Het negatieve punt was dat we voor het eerst in heeeeeeele lange tijd met 4-0 vertggr6loren (boehoe huilhuil), waarbij er misschien wel veel meer in had gezeten als we de gigantische voorsprong in de 2e set niet uit handen hadden gegeven.

We begonnen nadat de 2e scheidsrechter z’n “ik-volg-de-mierenneukregels-tot-op-de-komma-checklist” had afgevinkt eindelijk aan de eerste set. Zo stond Pegasus met een teennagel te ver voor de bank en waren die doekjes en flesjes op de bank toch echt een doorn in het oog. Ook Anneke mocht geen millimeter van de bank afkomen, aangezien zij vandaag helaas als assistent coach op het formulier stond. Wel heel begrijpelijk, want dat soort dingen zijn natuurlijk een stuk belangrijker dan een netfout wel of niet goed beoordelen… (en sarcasme weer uit). De eerste set begonnen we niet met serveren want ik had gewoon de toss verloren! Tot de 10 ging het gelijk op, maar je zag wel dat beide teams nog aan het inkomen waren. Helaas kwam Pegasus er na de 10 een stuk beter in dan wij en al gauw stonden we 16-10 achter. We bleven vechten maar maakten helaas zelf wat te veel fouten en we wisten niet genoeg druk te leggen met onze service. Het lukte ons nog wel om de voorsprong een stuk te verkleinen, maar helaas was het niet genoeg en Pegasus pakte de eerste set met 25-22.

We zeiden tegen elkaar: ach tegen Rebelle verloren we ook de eerste set, we gaan er nu ook weer een 3-1 winst van maken. Dat dat mogelijk was bleek wel in de eerste helft van de 2e set. Dankzij een goede servicebeurt van Ilse pakten we al snel een 7-2 voorsprong die we nog verder wisten te vergroten naar 10-3. Het was niet dat we er daar na makkelijk over gingen denken, want met zo’n tegenstander weten we wel beter. Op een 16-10 voorsprong voor ons kwam het servicekanon van Pegasus aan serve en hier hadden we helemaal geen antwoord op. Als de pass dan wel goed kwam wisten we het aanvallend niet af te maken en de riante voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en opeens stonden we 21-16 achter. Hierdoor had Pegasus vleugels gekregen en hoe hard we ook ons best deden (misschien soms een beetje te hard..) het lukte ons niet meer om lekker in ons eigen spel te komen. Ook de 2e set ging verloren, dit keer met 25-19.

Over de derde en vierde set heb ik eigenlijk weinig te zeggen. We begonnen beide sets met een achterstand die we niet meer inhaalden. Knokken deden we als een malle, maar we hadden vooral veel moeite met het blok van Pegasus en doordat onze pass niet zo lekker lag als gebruikelijk was onze aanval ook voorspelbaar. Daarnaast stond Pegasus ook heel goed te verdedigen en sloeg ons aanvallend ook nog wat mooie ballen om de oren. Wij staan dus weer met beide beentjes op de grond en weten ook weer even hoe we het dus echt niet willen hebben. We verloren de derde en vierde set met 25-19 en 25-17 en hiermee dus de wedstrijd met 4-0 :-(.

Het duurt weer 2 weken voordat we onze volgende wedstrijd hebben. Sinterklaasavond zijn we dus lekker vrij. Pas op zaterdag 12 december zijn we weer te bewonderen om 19.00 uur in de Bhoele. We spelen dan tegen het voor ons volledig onbekende HSC.