De eerste wedstrijd van dames 1 dit seizoen was tegen Alterno dames 4 en ook de laatste wedstrijd was tegen dit team. Er stond deze wedstrijd niet zoveel op het spel, zij stonden 6e en konden niet hoger en niet lager en wij waren al kampioen. Het is natuurlijk wel mooi om zo’n succesvol seizoen af te sluiten met een overwinning en daarmee van de afgelopen 2 seizoenen 40 van de 44 wedstrijden winnend afgesloten te hebben. De uitwedstrijd werd met 3-1 gewonnen, maar Alterno is gedurende het seizoen een stuk sterker geworden en we hadden dan ook erg veel moeite met ze. We wonnen na een 2-0 achterstand nog wel met 3-2 maar daar hebben we dan ook echt keihard voor moeten knokken.

Ielze en Saskia konden helaas nog niet meedoen vanwege blessures, maar gelukkig was de rest wel zo goed als fit en heeft iedereen een steentje bij kunnen dragen in deze wedstrijd. De eerste set begonnen we niet goed, we maakten zelf verschrikkelijk veel fouten en Alterno hoefde eigenlijk weinig te doen om deze set op voorsprong te komen. We hadden veel moeite met de goede service van Alterno en als de pass mooi lag maakten we het niet af. Alterno won de eerste set terecht met 25-16.

We baalden enorm, vooral omdat we zelf niet goed aan het spelen waren. Het lukte ons in de 2e set totaal niet om dit gevoel weg te krijgen en Alterno walste over ons heen. Ze serveerden heel goed en ook aanvallend scoorden ze hele mooie ballen. De set was over voordat we er erg in hadden en er stond aan onze kant van het bord slechts 11 punten.

Ondanks de 2-0 achterstand bleven we er wel in geloven. Tom en Johan besloten om eens gek te doen en 4-2 te gaan spelen. Dit zorgde er voor dat we altijd 3 aanvallers aan het net hadden staan. Het was in het begin even wennen naar welke spelverdeler we nou moesten kijken, maar dat wende al snel. We begonnen aanvallend veel beter te spelen en we hadden ook een aantal mooie serviceseries. Alterno bleef ook goed spelen, maar doordat wij minder fouten maakte dan in de 1e twee sets lukte het ons om de 3e set te winnen met 25-22.

We waren er nu natuurlijk op uit om er een 5-setter uit te slepen. Dit leek aan het begin van de 4e set alleen niet te gaan lukken. We werden in het begin van de 4e set enorm weg geserveerd door Alterno en binnen no-time stonden we 8-1 achter en hadden we al 2 time-outs gebruikt. Waar we de kracht vandaan haalden dat weet ik niet, maar we begonnen veel enthousiaster te spelen en we draaiden de enorme achterstand dankzij een goede servicebeurt om naar een voorsprong. Gedurende deze set bleven we erg goed serveren waardoor we de series die we tegen kregen wel konden hebben. Ook deze set hadden we een aantal enorm lange rally’s die dan gelukkig meestal naar ons gingen. Na de enorme achterstand in het begin van de set sloten we deze set erg knap af met 25-21 winst.

De 5e set begonnen we sterk, we hadden een goede service en ook aanvallend scoorden we veel mooie ballen. We kregen de service van Alterno ook wat beter onder controle. Bij de veldwissel stonden we 3 punten voor.  Het bleef de hele set behoorlijk spannend en de teams deden niet voor elkaar onder. Op 14-13 voorsprong voor ons gokte de scheidsrechter een mooie aanval van ons uit, terwijl deze dik in was… Erg jammer want daardoor kreeg Alterno nog een kans om de set en daarmee ook de wedstrijd naar zich toe te trekken. We lieten ons door deze beslissing niet uit het veld staan en wisten na weer een enorm lange rally het winnende punt te maken, de set met 16-14 te winnen en hiermee ook de wedstrijd met 3-2.

Na de wedstrijd was het tijd om een aantal mensen te bedanken. We bedankten Ria voor het tellen bij elke thuiswedstrijd,  we bedankten Tom en Johan voor een prachtig seizoen en we bedankten Mandy. Mandy heeft er voor gekozen om volgend jaar een stapje terug te doen, dit vinden we heeeeeel erg jammer dus we konden haar natuurlijk niet zonder leuk presentje laten gaan. Mandy zelf had voor ons allemaal ook een super lief kaartje geschreven en een prachtig liedje gezongen, nooit geweten dat ze zo mooi kan zingen! Onze ouders verrasten ons nog met een heerlijke taart waarbij we onszelf en elkaar lekker konden opeten. Heel erg bedankt voor dit mooie gebaar en ook bedankt voor jullie steun dit seizoen.

Nadat we (volgens Bas) anderhalf uur onder douche hadden gestaan was het tijd voor de huldiging. Dames 4 gefeliciteerd met jullie promotie! Dames 2 heel veel succes met de p/d wedstrijden, het gaat jullie vast lukken om te promoveren naar de 1e klasse! Toen alle formaliteiten voorbij waren was het tijd voor het eindfeest wat nog toen in de late uurtjes door ging. Wat een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Als team sluiten we het seizoen komend weekend af tijdens een heerlijk weekendje weg.