Ja, helaas, het was de dag van het vergeten. We vergaten voor de wedstrijd tegen Dynamo dames 2 namelijk 3 kniebeschermers, 12 bidons en 1 kratje, het fruit uit de auto, tijdens de wedstrijd vergaten we het af te maken, en na de wedstrijd vergaten we waar we onze telefoon(s) hadden gelaten.

Snel vergeten dus…. 😉 maar aan de andere kant ook wel even de mooie momenten uit de wedstrijd onthouden, want er zaten ook zeker een paar pareltjes tussen en we hebben gevochten als leeuwen.. maar die verliezen helaas ook wel eens. De thuiswedstrijd verloren we met 3-1 en 91-90, dit keer met 99-92 en ook weer 3-1. Hierdoor is Dynamo iets van ons weggelopen, maar gelukkig hebben we nog 9 wedstrijden te gaan dus er is nog van alles mogelijk.

Simone kon helaas niet met ons mee, Joyce kon haar manager en de weergoden knuffelen.. want tot gisterenavond leek het er op de ze er vandaag vanwege werkverplichtingen niet bij kon zijn. Maar dankzij het takkeweer, weinig shoppers in de stad en een attente leidinggevende kon ze er gewoon lekker bij zijn. Voordat we überhaupt aan de wedstrijd konden beginnen hadden we al een paar uitdagingen, namelijk het vinden van een parkeerplaats (ik had net zo goed lopend kunnen gaan..), niet buiten adem raken van de route naar de kleedkamers, en als laatste het vinden van een niet overvolle kleedkamer zonder de deur op slot. Dan heb je zooooo’n enorme hal met ontzettend veel kleedkamers.. en dan is er geen enkele lekker beschikbaar.. Maarja, uiteindelijk kwam het allemaal goed (ook met de vergeten spullen) en konden we gaan beginnen met inlopen in de warme hal.

De scheidsrechter had aangegeven streng te gaan fluiten in deze topwedstrijd, nou hield hij zich daar helaas redelijk inconsequent aan. Ballen die afgefloten hadden mogen worden werden niet afgefloten en andersom, na de eerste set besloten we maar ons daar niet meer aan te ergeren. We liepen in de eerste set al vrij snel achter de feiten aan. Vooral de servicepass lag niet zoals die zou moeten liggen, waardoor we het Dynamo aanvallend helaas niet heel moeilijk konden maken. De eerste set ging met 25-21 naar Dynamo.

Het was wel duidelijk dat de foutenlast omlaag moest en onze servicedruk weer wat omhoog. Daarnaast speelden we aanvallen ook niet slim genoeg waardoor Dynamo onze aanval regelmatig door had en zelf weer tot aanvallen toe kwam. Vooral op de buitenkant maakten ze daar dankbaar gebruik van. We liepen ook in de 2e set redelijk achter de feiten aan, waarbij we af en toe een opleving hadden met sterk verdedigend werd en mooie aanvallen en weer dichterbij kwamen. Helaas was het weer Dynamo die de setwinst pakte. Ze wonnen met 25-20.

De voorspelling was 3-2 voor ons en feitelijk gezien zat dat er nog in. We moesten dan wel wat veranderen in ons spel, want anders zou het niet gaan lukken. De servicedruk ging een stuk omhoog in de derde set en dat zorgde ervoor dat we de hele set een paar punten voor stonden. Doordat de pass bij Dynamo niet meer lekker lag kwamen de ballen ook makkelijker bij ons terug, waardoor wij weer onvoorspelbaarder konden gaan aanvallen. Richting de 20 werd het nog even spannend, maar deze set was voor ons met 25-21.

Vol goede moed startten we aan de vierde set. Het ging bijna de hele set gelijk op en aan het eind zorgden wij voor een kleine voorsprong. We hadden zelfs setpunt. Helaas maakten we het, ondanks de kansen die we kregen, zelf niet af. Dynamo maakte hier dankbaar gebruik van en won de 4e set met 28-26 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Helaas geen 5-setter en een enorme teleurstelling, omdat we de kans op 2-2 helemaal zelf uit handen gaven. We hebben nu al weer 1 week geen wedstrijd, en dat komt wel prima uit want dan kunnen wij lekker carnavallen. Foto’s volgen misschien volgende week. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 13 februari om 17.00 uur!! (dus niet om 19.00 uur) tegen Renswouw dames 1. De uitwedstrijd werd met 4-0 gewonnen en we hopen dit thuis natuurlijk te evenaren.

De tegenstander voor de kwartfinale van de beker is ook bekend. Natuurlijk mogen wij naar de tegenstander die het verst weg zit.. namelijk weer eens in Twente en dan bijna Duitsland.. We spelen namelijk tegen ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo dames 2 uit Denekamp. Zij staan eerste in de promotieklasse, dus dat zal weer een lastige wedstrijd gaan worden. Wanneer de wereldreis gemaakt mag gaan worden is nog niet bekend.