Bij gebrek aan slaap en nog vol adrenaline, met de laptop op schoot en The Voice op de tv (ja dat had ik opgenomen) zit ik dit stukje te typen over de wedstrijd die nog vers in het geheugen ligt. We mochten op het minder ideale tijdstip (21.15) op de minder ideale dag (vrijdag) uit spelen in Renswoude tegen Renswouw dames 1. Na de gebruikelijke slechte 1e set volgde er vandaag ook nog een mindere 2e set.. waar dit aan lag? Misschien aan de bal, misschien aan de dag en het tijdstip, misschien lag het er aan dat bekend werd dat Nederland zo’n 642 miljoen euro aan naheffing moet betalen aan Brussel, misschien lag het aan de kleur van de veters van de man achter de bar of aan het feit dat de tegenstander met maar 8 speelsters toch met 2 libero’s speelde? Maar nee.. eigenlijk lag het vooral aan onszelf. We herpakten ons wel heel erg knap en lieten na 2 mindere sets 3 mooie sets zien en gaven hiermee de buslading meegekomen supporters zeker waar voor hun geld. Echt super leuk om te zien dat we ook tijdens uitwedstrijden veel publiek hebben, en sorry dat we het zo spannend maakten 🙂 We wonnen dus uiteindelijk na bijna 2 uur met 3-2.

Nadat we thuis allemaal het ‘ duurtlang-gevoel’ hadden ervaren vertrokken we dan eindelijk naar Renswoude. De voorbereidingen voor Spiker dames 1 de musical waren tijdens de rit in volle gang, nog even ter info… oordoppen zullen bij de première vooraf worden verstrekt. Tijdens het omkleden werd nog wat verder geoefend en vol energie stapten we de zaal in. In eerste instantie werden we nog verward met S.D.S. waardoor Anneke het wedstrijdformulier opnieuw mocht invullen, het psychologische spelletje was begonnen. Er was nog wat verwarring of het lege veld, die in het midden, wel veld 2 zou zijn. Maar inderdaad, het middelste veld was veld 2 en aangezien deze leeg was konden we mooi op tijd beginnen. Alhoewel, dat zou je denken he? Het was alleen niet zo… Het inspelen duurde gigantisch lang en we verdenken de scheidsrechter er dan ook van dat hij na de wedstrijd nog een verjaardag had waar hij niet meer naar toe wilde. Snel de wedstrijdshirtjes aan en de tegenstander een prettige wedstrijd gewenst door handjeklap of hand geven, dat blijft toch altijd weer lekker verwarrend.. net zoiets als iemand 3 zoenen geven, begin je links of rechts? Anyhow… we waren vandaag zo goed als compleet en zo goed als heel. Melissa komt bijna terug van haar prachtige reis naar Zuid-Afrika, Joyce is zo goed als hersteld van haar blessure en een oude blessure van Esther speelde helaas weer op. Gelukkig hadden we Marlon achter de hand als überinvaller, maar dankzij een lading pillen kon Esther toch meedoen vandaag en kon Marlon lekker op haar eigen plekje beginnen.

De eerste set begonnen we niet sterk. We hadden ons voorgenomen om een keer lekker te beginnen, maar helaas ook dit keer lukte het niet. Het was voornamelijk de pass die niet goed lag in de eerste set, hierdoor had Simone niet de mogelijkheid om de ballen over alle posities te verdelen. Saskia en Marlon hebben op midden alleen maar staan blokkeren en serveren in de eerste set, want doordat de pass niet lekker lag kon het midden niet worden aangespeeld. We keken al van het begin af aan tegen een achterstand aan, Renswouw speelde prima en wij maakten verschrikkelijk veel fouten en de eerste set ging dan ook terecht naar Renswouw met 25-15.

Achja, zoals alle vorige wedstrijden bleven we wel het geloof houden dat er meer in zat. Op een of andere manier hielden we het gevoel van de eerste set in de eerste helft van de tweede set vast. Halverwege de set begonnen we eindelijk wat beter te spelen, we stonden inmiddels al met 18-13 achter dus wat gas er op was geen overbodige luxe. Door wat meer druk te leggen in de service lukte het ons om dichterbij te kruipen. Het was boven de 20 erg spannend, maar wij maakten onze kansen niet af en Renswouw won ook de 2e set, dit maal met 26-24 en kreeg hiermee dus ook een 2-0 voorsprong in sets.

Vanaf halverwege de 2e set begon het er steeds meer naar uit te zien dat we toch nog wel een kans zouden hebben op in ieder geval een set en eventueel nog wel de wedstrijd. We zouden er dan wel in moeten blijven geloven en de foutenlast omlaag moeten brengen.  Nou vooruit, laten we dat dan ook maar doen vanaf de 3e set :-).  Het ging in eerste instantie weer behoorlijk gelijk op. We kregen steeds meer grip op de service van Renswouw, waardoor de pass beter gebracht werd en Jasmijn de aanvallers voor het uitkiezen had. Dit, samen met een aantal serviceseries, zorgde er voor dat wij halverwege de set een voorsprong opbouwden die we niet meer uit handen gaven. We wonnen met 25-21.

Het was toch al behoorlijk laat, dus dan maar ons best gaan doen om er een 5e set uit te slepen. Dat Renswouw daar geen zin in had was tot 10-6 in hun voordeel wel duidelijk. Ook wij bleven er voor vechten en maakten de achterstand iets kleiner. En toen was daar Esther. Dat je voor een mooie serviceserie niet per se hoeft te beschikken over een perfect functionerende achillespees heeft ze wel bewezen. Na een prachtige serviceserie hadden we op 19-13 dus een voorsprong opgebouwd van 6 punten. Deze voorsprong werd zelfs nog uitgebreid tot 8 punten en we wonnen de 4e set zoals we eigenlijk gehoopt hadden de hele wedstrijd te spelen met 25-17.

De kers op de taart na met 2-0 achter te hebben gestaan is natuurlijk ook de 5e set winnen. De toss verloren we, maar de eerste service van Renswouw hadden we direct onder controle. Dankzij wederom een mooie serviceserie stond het al snel 7-2 voor ons. Renswouw probeerde nog wel dichterbij te komen, maar deze set waren wij duidelijk de sterkste en we wonnen de 5e set met 15-9 en hiermee de wedstrijd met 3-2. Van tevoren misschien niet de uitslag waarop we gehoopt hadden, maar achteraf gezien wel een uitslag om blij mee te zijn, want we hadden deze ook maar zo kunnen verliezen.

Komend weekend zullen jullie het zonder ons moeten doen, we spelen namelijk onze volgende wedstrijd op zaterdag 8 november om 17.30 uur uit in Epe tegen Ormi dames 1.

Geïnspireerd door een stukje van een wedstrijd van VVH heren 2 over de MLS Anneke hier nog wat statistieken: