Na anderhalve maand niet thuis te hebben gespeeld mochten we eindelijk onze kunsten weer in Eerbeek vertonen. Hierbij stond de wedstrijd tegen Alterno dames 5 op het programma. De uitwedstrijd in Apeldoorn ging enorm gelijk op en we wisten die wedstrijd ook maar net met 3-2 te winnen. Alterno staat 3e op de ranglijst, dus we wisten dat we het ook thuis niet al te makkelijk zouden krijgen. Helaas kon Esther vandaag niet meedoen, maar Joyce is weer hersteld van haar blessure en kon weer meedoen. We hadden het lang niet altijd makkelijk, maar bleven goed knokken en wonnen de wedstrijd met 3-1.

De beginopstelling was iets anders dan gebruikelijk, maar wel eentje die we al vaker hebben gezien. Anneke begon namelijk als passer/loper en Yneke als diagonaal. Daarnaast speelde de rest op hun vertrouwde plekje, Mandy begon als spelverdeelster, Saskia en Marlon op midden, Melissa als passer/loper en Sharon als libero. We begonnen goed en we zetten Alterno al snel op een paar puntjes achterstand. Het lukte Alterno elke keer weer om bij te komen, maar wij wisten deze set voornamelijk serverend en aanvallend meer punten te scoren. De eerste set wonnen we met 25-20.

In het kader van ‘never change a winning team’ begonnen we de 2e set met dezelfde opstelling als de eerste. De hele set was onze servicepass erg goed, waardoor we aanvallend ook heel veel kansen kregen. Wisten we in de andere sets deze kansen niet altijd te benutten, in de 2e set liep ook onze aanval als een trein. Door een goede servicedruk zorgden we er voor dat Alterno niet goed aan aanvallen toe kwam. We wonnen de 2e set met 25-18.

Ik heb het al vaker gezegd, maar de 3e set is vaak niet onze beste. Ook deze wedstrijd was dit weer het geval. We namen het goede gevoel uit de vorige sets mee, maar deze set wilde het vooral aanvallend niet zo goed lukken. Alterno had de hele wedstrijd een aantal punten voorsprong, we wisten meestal wel weer in de buurt te komen, maar toch lukte het ons niet de rollen om te draaien. Halverwege de set kwam Jasmijn er in voor Mandy. Op 20-17 voor Alterno leek het er op dat ze de 3e set zouden winnen. Wij bleven er in geloven en scoorden een aantal hele mooie ballen waardoor we uiteindelijk de 3e set alsnog wonnen met 25-22.

De wedstrijd was binnen, maar we wilden er voor zorgen dat we ook de 4e set zouden pakken. Helaas liepen we de hele 4e set achter de feiten aan. We wisten de ballen niet genoeg af te maken en we maakten ook een aantal fouten die totaal onnodig waren. Ook wist Alterno in de 4e set meer te scoren met hun aanval. Ondanks dat we de hele set tegen een achterstand aan keken, bleven we er wel in geloven. Dit werkte en tegen het eind van de set stonden we weer gelijk. Helaas maakten wij aan het eind van de set een paar onnodige fouten waardoor Alterno de 4e set wist te winnen met 28-26.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag de 22e om  17.00 uur in Vaassen tegen Blok EVC.