Onder begeleiding van een vrolijk duo van hele relaxte, vrolijke scheidsrechters die alle tijd van de wereld hadden speelden we zaterdag tegen Pegasus dames 1 in Nijmegen al weer onze 8e wedstrijd van dit seizoen. Pegasus stond 3e op de ranglijst en is een team met lange speelsters. Voornamelijk tijdens het aanvallen merkten we dat, want we hadden constant een behoorlijk blok voor ons staan. We begonnen redelijk, maar niet goed genoeg. Eerlijk gezegd hadden we na een 2-0 achterstand niet meer verwacht dat we nog zouden winnen. Maar zoals we al vaker hebben laten zien gaan we niet bij de pakken neerzitten en blijven toch vol plezier en energie spelen. Ook dit keer pakte dat positief voor ons uit en we wonnen toch nog met 3-2 van Pegasus. Hierdoor staan we nu gedeeld 4e, een prachtig resultaat.

Nadat de scheidsrechters hun advocaatje met slagroom op hadden, het potje klaverjassen met de vlaggers uit hadden gespeeld en wij ruim 3 kwartier hadden ingespeeld kon de wedstrijd beginnen. Als een waardige spreker wenste de eerste scheidsrechter iedereen een hele prettige wedstrijd en wij wensten hem natuurlijk hetzelfde, al was duidelijk te zien dat dit ook zonder onze wensen wel goed kwam. In de eerste set speelden we wat te rommelig, we maakten voornamelijk zelf de fouten en lieten Pegasus er vrolijk op los scoren. We keken de hele set tegen een achterstand aan en ook een aantal wissels maakten helaas niet het verschil. We verloren de eerste set met 25-18.

Het aantal eigen fouten lag in de eerste set te hoog, wanneer we er in de volgende sets voor konden zorgen dat dit een stuk minder werd dan zouden er nog wel wat sets voor ons in moeten zitten. Ook in de 2e set keken we al snel tegen een achterstand aan en we hobbelden lekker met Pegasus mee. Waar normaal gesproken onze service een van onze vele wapens is, vandaag liep in de eerste 2 sets de service lang niet bij iedereen zo lekker als gebruikelijk. Daarnaast werden we ook niet echt geholpen door een van de vlaggers. Ze had de theedoek die als vlag werd gebruikt misschien moeten gebruiken om haar bril te poetsen, want ze gaf regelmatig aan dat ze ballen die duidelijk in ons voordeel vielen niet had gezien, en tja.. de scheidsrechter dus ook niet en dan werd het dus dubbel fout in plaats van een punt voor ons. Niet echt netjes, maarja wat doe je er aan. Dan de ballen maar wat duidelijker binnen de lijnen scoren. Aan het eind van de 2e set lukte het ons om een achterstand die we de hele set hebben gehad behoorlijk in te halen. Uiteindelijk lukte het net niet om de achterstand om te zetten in winst, de 2e set ging met 25-23 naar Pegasus en we stonden dus 2-0 achter.

We hebben dit seizoen al eerder met 2-0 achter gestaan en hebben toen ook met 3-2 weten te winnen dus het leek ons een strak plan om dat dit keer ook weer te doen. Daarmee zouden we ook de prognose van de NeVoBo waarmaken. Waar we het niet altijd eens zijn met de prognose, nu leek het ons na de 2-0 achterstand wel een prima uitslag. Met hetzelfde team als waar we in de 2e set mee waren geëindigd begonnen we vol goede moed de 3e set. De theedoeken werden omgewisseld voor echte vlaggen, dat maakte het in ieder geval weer iets duidelijker wat ze nou precies aangaven. We speelden een stuk beter en ook onze servicedruk was weer terug. Hierdoor maakten we het Pegasus lastiger om goed te kunnen aanvallen en het gaf ons weer de kans dat juist wel te doen. Pegasus wisselde er lustig op los en aangezien de 2e scheidsrechter het niet nodig vond om dit vlot te laten verlopen hadden we af en toe lekker een rustpauze. Deze set was duidelijk voor ons, we wonnen hem met 25-17.

Heerlijk natuurlijk dat we nu nog kans hadden op de winst in deze wedstrijd. We zouden dan wel goed moeten blijven spelen, want Pegasus wil natuurlijk ook winnen. Het goede spel uit het eind van de 2e set en de 3e set trokken we door de 4e set in. We bleven goed serveren, en ook de wissels die werden gebracht voor de service pakten prima uit. Het was deze set wel iets spannender dan in de vorige want het ging lange tijd gelijk op. Aan het eind liepen wij iets uit, maar ook Pegasus bleef knokken en kwam langzaam aan weer dichterbij. Het wachtende herenteam van Pegasus vond dat hun wedstrijd wel op tijd mocht beginnen en gingen de dames aanmoedigen. Het leuke is dat het aanmoedigen van de tegenpartij er bij ons juist voor zorgt dat we beter gaan spelen. Dit gebeurde dus ook en de 4e set was met 25-22 voor ons en ook in setstanden stond het dus weer gelijk. Op naar de 5e set.

In de beslissende 5e serveerden we erg goed. Dankzij een paar mooie series bouwden we een voorsprong op die we ook niet meer uit handen gaven. Pegasus begon ook een stuk rommeliger te spelen en maakte veel eigen fouten. Hier maakten we dankbaar gebruik van en de vijfde set ging vrij eenvoudig naar ons met 15-8.

Volgend weekend hebben we een weekendje vrij. Dit jaar zijn we nog 2x te bewonderen, waarvan de eerste wedstrijd op zaterdag 13 december om 19.00 uur in de Bhoele tegen Gemini dames 1. Gemini staat 1 plek onder ons met 2 punten minder, maar wel 2 wedstrijden meer gespeeld. Graag tot dan!