Het leek een eeuwigheid te duren, maar daar was ie dan! De eerste wedstrijd van dames 1 in het seizoen 2013-2014. Dit jaar mogen we weer uitkomen in de promotieklasse. De eerste wedstrijd was op een vrijdagavond, in de Alternohal tegen Alterno dames 4. Dit team is vorig jaar gedegradeerd uit de 3e divisie dus we wisten dat we het niet makkelijk zouden gaan krijgen. Nou was onze laatste wedstrijd op vrijdagavond in de Alternohal een niet al te groot succes, dus we hadden wat dat betreft ook nog wat recht te zetten. En dat deden we! We wisten de wedstrijd te winnen met 3-1.

Tijdens het oefentoernooi begonnen we elke wedstrijd met een achterstand, we spraken af dat we dit in de competitie niet meer zouden doen, et voilà.. wat luisteren we toch weer goed.. we begonnen met een prima serviceserie. Vervolgens legde ook Alterno de druk er goed op met hun service, wat er voor zorgde dat we de hele set dicht bij elkaar bleven. Aanvallend scoorden we wat mooie ballen, maar we kunnen beter. We wonnen deze set met 25-23.

Vooral de verdediging was de hele wedstrijd erg sterk. We haalden ballen van de grond waar we zelf ook van stonden te kijken. Dit zorgde er voor dat Alterno niet aan 1 aanval genoeg had, andere dingen ging proberen en hierdoor ook meer fouten maakte. Vooral in de tweede set lag het aantal fouten bij Alterno hoger dan bij ons. We bleven goed serveren en goed verdedigen wat er voor zorgde dat we de 2e set met 25-18 wonnen.

We waren erg blij met de 2-0 voorsprong die we van tevoren eigenlijk niet hadden verwacht. We bleven hetzelfde spel spelen als tijdens de eerste twee sets, maar tijdens deze set lag onze pass iets minder waardoor we minder kansen kregen om punten te scoren. Het bleef tot aan het eind erg spannend, maar het was Alterno die aan het langste eind trok en de set won met 25-23.

Erg jammer dat we de derde set hadden verloren, maar niet bij de pakken neer gaan zitten. Met een 3-1 overwinning mogen we ook heel blij zijn! We begonnen heel sterk aan de vierde set. Ook in deze set haalden we verdedigend weer onmogelijke ballen van de grond, die we daarna ook scorend afmaakten. Op een gegeven moment stonden we met 20-10 voor en leek het er op dat deze set in the pocket was. Het werd door een goede service van Alterno nog wel behoorlijk spannend. Gelukkig pakten we de draad op tijd weer op en we wonnen de 4e set met 25-22 en hierdoor ook de wedstrijd met 3-1.

Onze volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd en is aanstaande zaterdag de 28e om 19.00 uur. We spelen dan tegen Hevo dames 1, een team wat ook gedegradeerd is uit de 3e divisie, maar waar we verder eigenlijk weinig van weten. We zouden het erg leuk vinden wanneer de tribunes weer net zo vol zitten met enthousiast publiek als vorig jaar.