Zaterdag verzamelden we al vroeg bij de Bhoele, om 9.45 uur vertrokken we naar Apeldoorn. Nee, niet omdat we zoooo vroeg moesten spelen (al vind ik 13.00 uur nog steeds wat aan de vroege kant) maar omdat we met z’n allen gingen brunchen (ontbijten) bij Johan. Joyce had nog wat problemen met het lezen van de klok 😉 maar uiteindelijk waren we allemaal bij Johan thuis en kon het vreetfestijn beginnen. De tafel was gedekt met heerlijke broodjes, croissantjes, beleg en fruit. Pappies persoonlijke assistente, Isa, hielp met het uitdelen van de bekers en het opeten van de bananen. Het ene eitje was wat harder geschrokken dan het andere eitje, maar ze werden met of zonder mayonaise heerlijk naar binnen gewerkt. Met de buikjes rond maakten we eindelijk onze teamfoto voor dit seizoen, beter laat dan nooit! En vol goede moed reden we naar Ominsport om de uitwedstrijd tegen Dynamo dames 3 te spelen.

De thuiswedstrijd tegen Dynamo werd met 3-1 gewonnen en we waren van plan dit minimaal te evenaren. Helaas zakten we na 2 goede sets helemaal weg en verloren met 3-2. We moesten het ook deze wedstrijd nog doen zonder de geblesseerde Ilse, Ielze en Esther. Vandaag gingen Mandy en Mieke weer met ons mee ter versterking.

De eerste set begonnen we niet goed, we moesten waarschijnlijk nog wennen aan de zaal. Op een 8-2 achterstand vroeg Tom een time-out aan en daarna begonnen we een stuk beter te spelen. Vooral onze service liep als een trein, maar ook onze pass werd goed gebracht waardoor Jasmijn alle aanvallers kon aanspelen. Nadat we weer bij waren gekomen bleven we doorknokken en door een lange serviceserie van Jasmijn wonnen we de set met 25-14, best wel knap nadat we met 8-2 achter stonden.

Na een korte onderbreking, omdat het digitale wedstrijdformulier het verlies van Dynamo in de eerste set niet aan kon begonnen we aan de 2e set. In de tweede set begon Dynamo een stuk meer tegenstand te bieden, onder andere doordat bij ons de servicedruk een beetje weg viel. Het was tot aan het eind toe erg spannend, maar op 23-23 maakten wij 2 punten en we wonnen dus met 25-23.

Wat er in de 3e en 4e set opeens aan de hand was, geen idee.. maar we speelden totaal een ander spel dan in de eerste 2 sets. Van onze servicedruk was weinig meer over, maar vooral de pass werd niet meer zo netjes gebracht. Hierdoor kon er minder afgewisseld worden in de aanvallers die konden worden aangespeeld waardoor het blok van Dynamo minder verrast werd. De 3e set verloren we kansloos met 25-13.

In de 4e set boden we ietsje meer tegenstand en maakten ook iets minder eigen fouten. Tijdens deze set vroeg Sjoerd (de coach van Dynamo) zich nog af of de scheidsrechter naast een gele kaart ook een rode kaart bij zich had. In een eerdere set had de scheidsrechter hem namelijk al even laten zien dat hij een gele kaart had meegenomen, en ja hoor hij had ook een rode bij zich! Het is met voetbal zo dat rood betekent wegwezen, met volleybal is dat niet zo.. maar wel een punt er bij voor ons, hierdoor werd de stand weer gelijk getrokken naar 8-8. Dat cadeautje mocht helaas niet baten, Dynamo won de 4e set met 25-18.

We baalden natuurlijk enorm aangezien we een 2-0 voorsprong uit handen hadden gegeven, maar we konden de wedstrijd altijd nog winnen. We begonnen ook de 5e set niet goed en keken al snel tegen een achterstand aan. De wissel van kant was omdat Dynamo de 8 punten had bereikt. We maakten de achterstand door een goede service nog wel een beetje goed, maar we stonden al te ver achter om het nog spannend te kunnen maken. Dynamo won met 15-11 en hierdoor de wedstrijd met 3-2.

Aanstaande zaterdag mogen we eindelijk weer een wedstrijd thuis spelen. We spelen vroeger dan normaal, namelijk om 17.00 uur, (dus niet pas na het avondeten naar de Bhoele komen!) tegen Pegasus. De uitwedstrijd wonnen we met 3-2 nadat we met 2-0 achter stonden, dus we weten hoe ze zich voelen ;). Op dit moment staan wij 1 puntje voor op Pegasus op de ranglijst, dus met winst kunnen we onze 4e plek verstevigen. Daarbij kunnen we jullie support zeker gebruiken.