Helaas, ons bekeravontuur is opgehouden in de kwartfinale. We hadden het weer getroffen, want we mochten weer kats ver Twente in om het dit keer op te nemen tegen DeVoKo dames 2.

Zij komen uit in de promotieklasse en staan daarin afwisselend eerste en tweede. Een tegenstander om rekening mee te houden dus. Helaas waren we verre van compleet in verband met werkverplichtingen en ziekzwakmisselijkheid, gelukkig kon Chantal vanavond met ons mee, zodat we in ieder geval 2 wissels hadden.

Zonder file waren we mooi op tijd in Denekamp en het veld was ook al vrij, dus we konden op tijd gaan beginnen. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden in de beker hadden we dit keer maar 1 scheidsrechter… en wat voor een.. nou eentje met een ander spelregelboekje dan de rest van de wereld. Tijdens het inslaan dachten we dat het net misschien wat te hoog hing, maar nee we waren nog een beetje ingekakt van de autorit en in tegenstelling tot ons liepen de lange meiden van DeVoKo de ballen er wel lekker in te slaan.

We waren op zich op tijd weer bijgekomen van de wereldreis, maar zowel in de eerste als in de tweede set hadden we weinig in te brengen. DeVoKo hoefde weinig te doen, want wij bakten er niet zoveel van en maakten gigantisch veel fouten. De pass liep op zich wel redelijk, maar we hadden vooral veel moeite met het scoren van de ballen en we hadden wat last van de service van DeVoKo en het lange blok tegenover ons. De eerste twee sets gingen schaamteloos verloren met 25-11 en 25-12…..

Nou dan maar in de derde set laten zien dat we op zich wel kunnen volleyballen, maar in het begin was niets minder waar. Al snel stonden we iets van 17-11 achter en leek het een snelle afdroogpartij te worden. Op dat moment floot de scheidsrechter voor de meest bizarre opstellingsfout ooit… volgens hem mag de libero nooit voor de voorspelers staan (HUH!?!?), ook niet als de libero linksachter is en de voorspeler midvoor…. wat een pannenkoek. Terwijl ik hem dat probeerde uit te leggen floot hij alvast bijna voor de service voor DeVoKo, dus ik ging maar weer netjes op m’n plek staan en heb het verhaal daarna tegen de muur verteld. Ik had zo het idee dat de muur het wel begreep. Blijkbaar ontbrandde deze vage actie bij ons een vuurtje, want opeens lukte aan onze kant alles. Marlon gooide er een briljante serviceserie uit en verdedigend pakten we de meest onmogelijke ballen van de grond. Hierdoor had Jasmijn de aanvallers voor het uitzoeken en zat de midden van DeVoKo er 9 van de 10 keer naast met haar blok. Ook blokkerend stonden we als een huis en zo maakten we de 6 punten achterstand goed, liepen vrolijk over DeVoKo heen en wonnen de derde set met 25-19.

Super blij natuurlijk dat winst er nog in zat en we niet dat schijteind hebben gereden voor 3-0 verlies. De vierde set begonnen we gelijk op en aan beide kanten waren mooie dingen te zien. Op 11-11 had DeVoKo een goede serviceserie, die we op zich redelijk onder controle kregen. We wisten er ook 2 keer op te scoren, maar daar is weer dat spelregelboekje van de scheidsrechter met de regel “een bal die 10 cm in valt, kan ook prima uit zijn”. Deze regel paste hij helaas 2x toe, wij onderbraken dus eigenlijk de serviceserie, maar stiekem toch niet. Hierdoor liep DeVoKo uit en stonden we 18-11 achter. Nou hadden we in de derde set laten zien dat we dit best wel goed konden maken, en ook dit keer kwam Marlon weer aan service. Helaas kon DeVoKo haar serie doorbreken en trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 25-15 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Nou speelden wij de eerste 2 sets gewoon slecht, dus die verloren we terecht, maar over die 4e set hou je toch een naar gevoel over… wat nou als dat spelregelboekje voor iedereen hetzelfde was geweest.. had er dan een 5e set in gezeten? Ik vind het te ver gaan (en ook niet sportief) om hem helemaal de schuld te geven, maar wij waren echt helemaal klaar met die vent op de bok met z’n rare beslissingen en z’n houding dat hij niet eens naar ons en ook niet naar DeVoKo wilde luisteren. Het bleek ook dat wij niet het enige team tijdens de wedstrijd waren die daar liever iemand anders had zien staan. Helaas was de NeVoBo hardnekkig en vond dat hij deze wedstrijd best aan kon, uuuhm nee echt niet dus.

Dus helaas, het is ons ook dit seizoen niet gelukt verder te komen dan de kwartfinale. Dan maar weer volledig richten op de competitie, daar is alles nog steeds heel spannend! Zaterdag spelen we hierin een belangrijke wedstrijd tegen Pegasus dames 1, om 16.15 uur in de Ark van Oost in Nijmegen. De uitwedstrijd verloren we behoorlijk met 4-0, hopelijk kunnen we dat zaterdag gaan goedmaken. We zullen dan als het goed is in ieder geval weer compleet zijn, op de lang geblesseerden na dan 😉