Dit jaar mochten we wederom aantreden tegen Kuipers Flevoll uit Fleringen voor de beker. Helaas was het resultaat hetzelfde als vorig jaar.. en het zure was dat wij nu dat takke-eind moesten rijden. We wisten, in tegenstelling tot vorige jaar, dit jaar wel een setje te pakken, maar meer zat er helaas niet in en we verloren met 3-1.

Het blijft natuurlijk niet leuk om te verliezen, maar Kuipers Flevoll speelt net iets sneller dan dat we gewend zijn, hebben veel aanvalskracht en hebben ook een sterke service. Soms leek het wel alsof ze met z’n achten in het veld stonden, want een gaatje was nauwelijks te vinden. Ze zijn dan ook de terechte winnaar. Vooral in de eerste 2 sets hadden we weinig in te brengen en we hadden ook erg veel moeite om te wennen aan het speltempo en de servicedruk. Doordat de servicepass niet lekker liep kwamen we zelf nauwelijks aan aanvallen toe en de tegenstander maakte hier dan ook dankbaar gebruik van met een aantal mooie aanvallen. Ik zal jullie met de setstanden verder niet vermoeien, maar erg veel punten hebben we niet gehaald.. De derde set gaf gelukkig een ander beeld. We kregen de service eindelijk onder controle en we scoorden zelf ook meer met onze eigen service. Doordat de servicepass een stuk beter lag, kwamen we zelf ook aan aanvallen toe en lukte het ons ook om een aantal mooie aanvallen te laten zien. Het werd aan het eind van de set nog wel even spannend, maar gelukkig wonnen wij de derde set. Nou houden we normaal gesproken niet van een 5-setter, maar dat hadden we vandaag niet erg gevonden. Tot halverwege de 4e set gingen we nog gelijk op, maar na een enorme serviceserie van Kuipers Flevoll begonnen de koppies te hangen en was helaas de 4e set en daarmee ook de wedstrijd verloren.

Dat we verloren hebben blijft vervelend, maar dit was wel een wedstrijd waar we enorm in hebben moeten vechten en waar we ook een aantal zaken uit mee kunnen nemen om nog verder te groeien met ons team. We hopen aanstaande zaterdag om 15.30 uur weer thuis gaan schitteren, dit keer tegen Zeewolde.