De loting voor de eerste ronde van de beker pakte voor ons dit jaar positief uit. De tegenstander vandaag was Volvera dames 1 uit Arnhem. Een team dat uitkomt in de 2e klasse. Nou moesten we die wedstrijd gezien het verschil in klasse gewoon winnen, maarja er gebeuren gekkere dingen op deze wereld… Onderschatten deden we ze zeker niet. We moesten even inkomen maar daarna werd het verschil wel snel duidelijk. We wonnen binnen het uur met 3-0.

Na 146 appjes in de groepsapp was het uiteindelijk soort van duidelijk wie ging rijden, wie dan wie waar ging ophalen en was het nou 19.00 of 18.30 vertrekken? We kwamen er achter dat ons navigatiesysteem het adres van de sporthal niet kent, maar gelukkig is daar google maps! Die is namelijk altijd lekker bij.. alhoewel… na wat gecross door de modder en een bijna salto tijdens het keren kwamen we dan toch allemaal netjes op tijd aan bij de hal in Arnhem. Een hal waar in tegenstelling tot in de Bhoele de verwarming het wel deed (joepie!). Tijdens het inlopen was er maar liefst 1 man + trommel aanwezig in het publiek. Dat viel ons wat tegen want op de website van Volvera werd toch duidelijk een oproep gedaan voor een volle tribune en voor wat spektakel. Die trommel tijdens het inspelen was lichtelijk irritant, maar gelukkig ging al snel de stereo aan met partyhardy muziek van radio538. Tijdens de wedstrijd heb ik de trommel overigens niet meer gehoord, maar dat zal waarschijnlijk aan mij liggen… ik hoor nooit wat (huh wat?). Ook de tribune stroomde voor de start van de eerste set voller en voller en ook het publiek uit Eerbeek wist zich hier bij te voegen. Uiteindelijk zijn ze langer onderweg geweest dan dat ze hebben kunnen kijken, sorry daarvoor :-p

De eerste set moesten we erg wennen aan de tegenstander. We maakten zelf super veel fouten en waren niet ingesteld op het type spel dat zij spelen en de plekken waar ballen terecht weten te komen. Tot 12-12 ging het gelijk op, maar daarna maakten wij nauwelijks nog fouten en hadden 2 serviceseries waardoor we wonnen met 25-14.

De tweede en derde set leken erg op de eerste alleen met minder eigen fouten. Wel vielen er onnodig nog wat ballen en lag de pass niet altijd zoals die zou moeten liggen, maar toch balden we lekker door. De tweede set wonnen we met 25-12 en de derde met 25-11. Helaas hielden we ze niet onder de 10, want dan had er nog een pannenkoekenteamschaal in gezeten.

Wanneer de volgende ronde is en tegen wie is nog niet bekend, zodra we dit weten dan zal ik dat natuurlijk direct laten weten.

Morgen gaan we weer lekker trainen om ons voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag tegen Dynamo dames 2. We spelen om 17.30 uur!! Dus of ff voor de wedstrijd snel een maaltijd naar binnen werken, of bij Appie een patatje bestellen en deze op de tribune naar binnen peuzelen, of na de wedstrijd een hapje eten, of nouja.. verzin het zelf ook maar ­čÖé We hopen jullie weer in grote getale op de tribune te mogen zien en horen, dat kunnen we zaterdag zeker gebruiken.