Tja, wat schrijf je over een wedstrijd die niet gaat zoals die zou moeten gaan. We verloren namelijk met 4-0 van Gemini en we haalden bijna op geen enkel moment in de wedstrijd ons eigen niveau.

Op de momenten dat we dat wel deden was duidelijk dat wij beter waren, maarja dan moet je dat wel vasthouden en dat deden we niet. Ik doe Gemini tekort als ik zeg dat het alleen maar aan onze offday lag, want vooral over het midden wisten ze mooie punten te scoren en verdedigend pakte de libero veel ballen van de grond.

Helaas was het niet mogelijk om veel te wisselen om ons uit de dipmomenten te halen. Simone kan helaas nog steeds niet meedoen en de blessure van Esther is erger dan we vorige week nog dachten. Waar alles wees op een zweepslag, bleek het toch een afgescheurde achillespees te zijn geweest. Hier is ze inmiddels aan geopereerd, maar we zijn haar dus wel een behoorlijke tijd kwijt :(. Ook Joyce kon er vanwege werkverplichtingen niet bij zijn. Dus met maar 9 speelsters, inclusief libero hadden we alleen maar een extra midden en een diagonaal.. verre van optimaal, maar op zich zouden we het ook met deze 9 moeten kunnen afmaken.

De wedstrijd voor die van ons liep nogal uit, dus we begonnen een stuk later aan de wedstrijd. En ja hoor, Gemini heeft niet 1.. maar 2 mini’s van de week en deze jongetjes wilden wel allebei serveren en deden dat allebei prima. Wij mochten beginnen met serveren en dat ging goed, want we pakten meteen een voorsprong. Deze voorsprong gaven we wel weer uit handen, want op een gegeven moment stonden we 18-14 achter. Dit haalden we weer bij tot 18-18, maar we maakten ook veel te veel fouten om het Gemini echt moeilijk te maken. Zij pakten dan ook de eerste set met 28-26.

In de tweede set begon het weer redelijk gelijk op, maar wij pakten weer te weinig kansen. Op 7-8 maakte de scheidsrechter een vreemde beslissing, de bal werd duidelijk uit geblokkeerd door Gemini en de lijnrechter gaf dit ook aan, maar de scheids wist het opeens niet meer en besloot maar dubbel fout te geven. Wij bleven te lang in die frustratie hangen en door een goede service van Gemini liepen ze vrij ver uit. We maakten het gaatje nog wel iets kleiner, maar dit was niet genoeg en Gemini won ook de 2e set, dit keer met 25-17. Ook in de derde set wisten we niet genoeg te scoren en maakten zelf veel fouten, deze ging naar Gemini met 25-22.

We waren er na deze 3-0 achterstand op gebrand om toch nog met een punt naar huis te gaan. We speelden deze set niet heel erg slecht, maar op enkele momenten na haalden we niet ons normale niveau. De hele wedstrijd lag de pass niet zo goed als normaal en wanneer deze wel goed ging dan maakten we het aanvallend vaak niet af. Halverwege de set viel een middenspeelster van Gemini nog uit met een hele nare duimblessure, gelukkig was er een dokter in de zaal. Gemini was hierdoor niet zo van slag als wij vorige week door de blessure van Esther en het bleef gelijk op gaan. Op 24-23 voor Gemini scoorden zij het laatste punt, eentje die tekenend was voor de hele wedstrijd.. de bal viel namelijk compleet onnodig tussen 2 speelsters in en wij konden vrij chagrijnig met 0 punten weer naar huis.

Volgende week hebben we geen wedstrijd. Dus we hebben 2 weken om uit onze dip te komen om dan te beginnen aan een week met 3 zware wedstrijden. Om te beginnen op zaterdag 12 maart thuis om 17.00 uur tegen Rebelle. Uit wonnen we met 3-1, hopelijk kunnen we dit thuis ook weer waarmaken. Daarna spelen we op 16 maart tegen DeVoKo voor de beker en op zaterdag 19 maart spelen we uit tegen Pegasus, thuis verloren we met 4-0 dus daar hebben we wat goed te maken.