Onze een na laatste uitwedstrijd van het jaar was tegen VCH in Hierden. VCH staat laatste en wist nog geen wedstrijd te winnen.

Wel pakken ze hier en daar een setje mee. Thuis tegen ons lukte ze dat niet, tijdens de uitwedstrijd pakten ze de derde set waardoor wij de wedstrijd met 3-1 wonnen. Nadat de rest eerst even de parkeerplaats van de voetbal, en de bijbehorende voetballers hadden bewonderd, konden we op zoek naar de ingang van de sporthal en de kleedkamer. Het veld was bij binnenkomst al leeg, dus we konden mooi op tijd gaan beginnen. Nou weet ik dat ze in Hierden een sauna hebben, maar dat deze ook dienst doet als sporthal wist ik dan weer niet. Ook is deze hal blijkbaar te gebruiken als schaatsbaan. Super handig zo’n multifunctioneel gebouw, het is alleen met volleyballen niet zo prettig zo’n gladde vloer en een temperatuur waar ze in de Sahara jaloers op zouden zijn. Simone kon er vandaag helaas niet bij zijn en Esther zat nog geblesseerd op de bank, maar gelukkig was iedereen verder weer zo goed als fit en aanwezig.

We wisten van de vorige wedstrijd dat VCH vooral 1 goede (en vooral lange) midspeelster heeft. Het doel was dan ook om veel servicesdruk te leggen zodat zij in ieder geval niet aangespeeld kon worden. In de eerste set lukte dit en we pakten al snel een voorsprong van 5 punten die we niet meer uit handen gaven. We wonnen de eerste set met 25-18.

De tweede set hadden we wat meer moeite met ze en we maakten zelf ook iets meer fouten. We keken een tijdje tegen een paar puntjes achterstand aan, maar door een goede serviceserie wisten we dit om te zetten in een voorsprong van 6 punten die we redelijk goed vast wisten te houden. De 2e set wonnen we met 25-20.

De derde set was een ander verhaal.  We speelden een stuk rommeliger en het leek er op alsof de hitte ons wat slomer had gemaakt, want het was het allemaal even net niet op sommige momenten. VCH maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde ook een aantal mooie ballen. Op 15-10 keken we al tegen 5 punten achterstand aan, maar dat moet normaal gesproken tegen deze tegenstander niet meteen een probleem zijn. Helaas was dat in deze set wel het geval want ze hebben deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Zij pakten de 3e set met 25-19.

In een vijfde set hadden we totaal geen zin, we begonnen al wat trek te krijgen en een aantal van ons moesten nog naar een feestje of een verjaardag. Een 5e set was dus naast niet nodig ook vervelend voor de planning. De 4e set werd een spannende set, waarin aan beide kanten zowel mooie dingen voorbij kwamen als gekke foutjes. We pakten halverwege de set wel een voorsprong van 4 punten, maar VCH wist dit gat ook weer te dichten. We werden dan ook wel een beetje afgeleid door het geheime wapen van VCH (een klein jongetje die per ongeluk ook soms met ons meeklapte). Dat kleine jongetje trok trouwens na de wedstrijd snel z’n jasje uit toen we zeiden dat die gele mouwen mooi bij ons pasten :-).  Anyhow… verder met de wedstrijd.. boven de 20 wisten wij het verschil te maken en we wonnen de 4e set met 25-21 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Wel lekker dat we na een aantal weken waarin het niet helemaal liep zoals we hoopten wel weer een wedstrijd hebben gewonnen. De volgende wedstrijd spelen we aanstaande zaterdag thuis tegen Vocasa dames 3. Zij zijn inmiddels al zo goed als kampioen. Alleen Alterno zou nog op gelijke hoogte met ze kunnen komen, maar dan moet Alterno alles met 4-0 winnen en Vocasa alles met 4-0 verliezen… gaat niet gebeuren dus. Uit verloren we van ze met 3-1, wie weet wat we thuis kunnen laten zien. We spelen om 17.00 uur.