Het is dames 1 helaas niet gelukt om de ongeslagen thuisstatus te behouden. Afgelopen zaterdag was het BlauwWit die na bijna 2 seizoenen dames 1 thuis wist te verslaan.
De uitwedstrijd tegen BlauwWit werd verloren met 3-1 dus we hadden wat goed te maken.
BlauwWit is nog keihard aan het knokken om hun 2e plek veilig te stellen en hebben dit na vandaag weer wat meer verstevigd. Ze wonnen namelijk ook de uitwedstrijd tegen dames 1 met 3-1. Ielze en Saskia zijn beide nog niet helemaal hersteld van hun blessures en deden vandaag dan ook nog niet mee. Voor de wedstrijd feliciteerde BlauwWit ons heel sportief nog met ons kampioenschap.

De eerste set begonnen we niet goed, of we nerveus waren of dat het gewoon niet lukte of omdat we aan de verkeerde kant begonnen… ik heb geen idee maar goed was het niet. Je zou denken dat nu we toch al kampioen zijn we geen spanning meer hebben en lekker vrijuit kunnen spelen, maar dat was toch echt niet het geval. We keken al snel tegen een 8-3 achterstand aan. Dit kwam voornamelijk omdat we de pass niet onder controle kregen en dat kwam dan weer doordat BlauwWit sterk en slim bleef serveren. Dankzij onze eigen service, die vandaag wel redelijk was kwamen we wel weer bij en we kwamen hierdoor ook op voorsprong. Deze voorsprong hielden we vast en we wonnen de eerste set met 25-21.

We waren heel blij met de winst in de eerste set, want ondanks dat we niet heel sterk speelden wonnen we wel. Helaas konden we dit in de 2e set niet vasthouden. Doordat de pass niet lekker lag kon het midden niet altijd goed worden aangespeeld, erg jammer want juist via het midden wisten we deze wedstrijd veel te scoren. Het ging de behoorlijk gelijk op, maar het was BlauwWit die deze set minder fouten maakte en de set won met 25-20.

De derde set leek weer sterk op de tweede. Wij maakten teveel fouten en BlauwWit maakte hier dankbaar gebruik van. Ze wonnen deze set met 25-21.

Als we nog wilden winnen zouden we toch echt de 4e set moeten winnen. Maar ook in deze set speelden we niet ons oude vertrouwde spelletje. Waar normaal gesproken onze verdediging erg sterk is, vielen er vandaag ballen die echt niet hadden mogen vallen. BlauwWit bleef goed serveren en hadden zo goed als de hele 4e set een paar punten voorsprong. Dankzij een paar mooie servicebeurten van ons wisten we er wel voor te zorgen dat het gat niet al te groot werd. We kwamen aan het eind nog erg sterk terug, maar BlauwWit scoorde op 24-24 na een verschrikkelijk lange rally het punt waardoor ze op matchpunt kwamen. Ze maakten het netjes af met een goede service, waardoor er jammer genoeg geen 5e set meer kwam en we dus sinds heeeel lang geleden weer een keer thuis verloren.

Komende zaterdag hebben we geen wedstrijd. De eerstvolgende en ook meteen de laatste wedstrijd van dit seizoen is zaterdag 12 april. We spelen dan om 19.00 uur thuis tegen Alterno dames 4.