Was het vorig jaar nog een gevecht om de titel met Heeten, dit jaar zijn de rollen wat anders verdeeld. Heeten heeft tot nu toe nog maar 1 wedstrijd gewonnen, en wij gaan tot nu toe door waarmee we vorig jaar zijn geëindigd. Het was deze wedstrijd vooral belangrijk ons eigen spelletje te blijven spelen. Dit lukte redelijk en we wonnen de wedstrijd dan ook met 4-0.

Na een toeristische route, waar we onderweg ook nog een vrij bijzonder verkeersbord tegen kwamen wat waarschuwde voor milf-voertuigen, kwamen we ruim op tijd aan in Heeten. In een niet al te fris ruikende kleedkamer maakten we ons klaar voor de wedstrijd. Helaas duurde de handbalwedstrijd voor onze wedstrijd tot 16.15 uur, terwijl wij dachten dat we dan al wel begonnen zouden zijn.. Dan maar even wachten in de kantine waar we heel vriendelijk werden begroet door de Heetense jeugd en waar we geleerd hebben dat je je gras geen water hoeft te geven, maar dat je het ook gewoon groen kunt spuiten. Nadat we als een stelletje voetballers in de spelerstunnel moesten wachten tot we het veld mochten betreden konden we eindelijk beginnen met inspelen.

We begonnen de wedstrijd helaas zonder Esther, die er vanwege een blessure een paar weken uit ligt. Ter vervanging van Esther ging Chantal uit dames 3 met ons mee.

We begonnen de eerste set wat onwennig en het lukt Heeten ook lang om bij te blijven. Vooral onze servicepass lag niet op het niveau waar het normaal gesproken op ligt. Daarom lukt het Mandy niet altijd om alle posities goed te kunnen bedienen. Aanvallend maakten we ook een aantal onnodige fouten, maar gelukkig scoorden we ook veel ballen met voornamelijk veel afwisseling in de aanval. Ook scoorden we veel punten met onze service en we wonnen de eerste set met 25-18.

De eerste set was binnen, maar heel tevreden waren we niet. We speelden niet lekker ons eigen spelletje. We zouden niet het eerste team zijn wat in Heeten een set zou laten liggen, dus we waren gewaarschuwd. Het beeld van de 2e set leek sterk op die van de 1e. Omdat de aanvallers van Heeten er niet altijd even goed doorheen kwamen, speelde de spelverdeelster van Heeten nog wat slimme balletjes die we uiteindelijk wel onder controle kregen. We wonnen de 2e set met 25-21.

In de 3e set werden een aantal speelsters gewisseld en vol nieuwe energie gingen we deze set van start. We legden veel druk neer bij Heeten met onze service en we bouwden al heel snel een behoorlijke voorsprong op. Na een mooie redding kwam Ielze er achter dan een paal knuffelen met je scheenbeen geen goed idee is, maar gelukkig kon ze verder spelen! Aan het eind van de set mocht Chantal haar debuut maken in dames 1 en pakte aanvallend ook nog een puntje mee. We wonnen de 3e set eenvoudig met  25-13.

De vierde set leek weer erg op de 1e en de 2e set. Heel flitsend was het niet en we speelden meer tegen onszelf dan tegen Heeten, maar we wonnen wel. Dit keer met 25-18.

Maandag spelen we alweer onze volgende wedstrijd, maar dan nu voor de 2e ronde van de beker. We spelen in Fleringen tegen Kuipers Flevoll dames 1.  Vorig jaar speelden we thuis tegen dit team en werden we door ze uitgeschakeld. We gaan ons best doen om dat dit jaar niet te laten gebeuren. Voor wie wil komen kijken, Fleringen ligt nog een stukje voorbij Almelo richting de Duitse grens… dus neem voor de zekerheid je paspoort en een lunchpakketje mee. We spelen om 19.30 uur.

De volgende competitiewedstrijd spelen we thuis op zaterdag 23 november om 15.30 uur tegen Zeewolde. Zeewolde is een team die we dit jaar al een keer troffen, dit was helaas bij de mac, dus hoe ze spelen dat zullen we zaterdag pas meemaken.