Van tevoren hadden we wel verwacht dat de wedstrijd tegen Dynamo dames 2 een mooie wedstrijd zou worden. Ze zijn afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e divisie en hebben dit jaar als doel om kampioen te worden. We speelden een goede wedstrijd, hadden ook behoorlijk wat kansen, maar trokken helaas aan het kortste eind en verloren met 3-1. Na de wedstrijd hoorden we vooral dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, maar we hadden het graag toch nog iets leuker gemaakt door te winnen.. Dat we gelijkwaardig aan elkaar waren blijkt ook wel aan het totaal aantal punten deze wedstrijd, Dynamo haalde er 91 en wij 90.. een 3-2 was dus misschien een terechtere uitslag geweest en wie weet wat er was gebeurd als we de eerste set wel hadden gepakt… we zullen het nooit weten.

De eerste set ging enorm gelijk op en aan beide kanten werden mooie ballen gescoord en verdedigd. Ook wisten we het elkaar lekker moeilijk te maken door behoorlijk wat service druk. Door stiekem te hebben geïnfiltreerd bij Dynamo wisten we al dat ze een sterke service hebben en zo hadden we nog wel wat meer gezien.. Waarschijnlijk hadden zij die dag hun dag niet en vandaag wel, want alles wat er toen niet goed ging (zoals het midden aanspelen) ging tegen ons wel goed.. dat was wel een beetje jammer. Tot 18-18 ging bleef het stuivertje wisselen maar dankzij een goede service van Marlon kwamen we op een riante voorsprong te staan van 4 punten, die tegen elke andere tegenstander winst van de set zou betekenen. Op 24-21 wisten we het punt helaas niet te maken en bij Dynamo kwam een sterke serveerster aan de bal. We kregen haar service niet goed onder controle, maar ook aanvallend maakten we het Dynamo niet moeilijk genoeg. Dynamo won de eerste set, die wij dus eigenlijk hadden moeten pakken, met 26-24.

We baalden natuurlijk enorm, maar wisten ook dat er wel wat te halen viel. We speelden namelijk een goeie pot. De tweede set begonnen we niet sterk en keken direct tegen 5 punten achterstand aan. Door hard te knokken wisten we deze achterstand nog wel iets te verkleinen, maar verder ging het ook deze set weer gelijk op.. Door de voorsprong van het begin van de set pakte daarom Dynamo ook de winst in de 2e set, het werd 25-21.

In de derde set lieten we zien dat er zeker wel wat te halen viel tegen Dynamo. Alles lukte aan onze kant, we maakten het Dynamo serverend heel moeilijk en ook aanvallend liep alles als een trein. Al snel stonden we met 10-3 voor, maar ook Dynamo bleef knokken. Ze verkleinden het gat tot 12-7, maar doordat wij erg goed bleven spelen lukte het ze niet om weer bij te komen. We pakten de derde set dik met 25-15.

We hadden, vonden wij, zeker recht op een 5-setter maar daarvoor moet je dan wel eerst de vierde set winnen om op 2-2 te komen te staan. Het leek alleen een beetje op te zijn in de vierde set bij ons. We maakten in de eerste drie sets weinig onnodige fouten, maar deze maakten we in de vierde set wel. Dynamo bleef sterk spelen en tja, dan worden je eigen fouten keihard afgestraft. Ze liepen van 12-7 namelijk uit naar 19-12, we bleven vechten maar dit was niet genoeg. Dynamo won de 4e set met 25-20 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Na de wedstrijd baalden we enorm, helemaal omdat we echt een goede wedstrijd hebben gespeeld maar daar dan niet voor zijn beloond. We baalden ook een beetje omdat we Ielze een maand moeten gaan missen. Zij vertrekt namelijk naar Curaçao om daar vrijwilligerswerk te gaan doen voor stichting F.E.L.I.S.. Voor wie weten wat deze stichting doet, of een bijdrage wil leveren: http://www.stgfelis.com/ Op 20 november komt Ielze weer terug, dus tijdens de wedstrijd van 28 november tegen Pegasus kunnen jullie haar (en haar bruine benen) weer zien volleyballen.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 16.15 uur in Arnhem tegen Arvevo dames 1. Arvevo is afgelopen jaar eigenlijk gedegradeerd, maar omdat er een team is teruggetrokken mochten ze dit jaar toch nog weer in de 3e divisie spelen. Tot nu toe wonnen ze nog geen punt, maar wij hebben het vorig jaar niet makkelijk tegen ze gehad.