Voor wie alleen de eerste set heeft gezien zou bij het zien van de eindstand hebben gedacht: ja haha geintje zeker? De eerste set ging namelijk niet echt lekker, maar we herpakten ons erg goed en wonnen met 3-1 van BOVO uit Aalten.

BOVO is een team wat we helemaal niet kenden, nog nooit tegen gespeeld, nog nooit zien spelen dus we waren benieuwd. Wat we wel wisten is dat ze net als wij vorig jaar promotieklasse speelden, maar ze zijn geen onbekende in de 3e divisie. Tijdens het inslaan zagen we dat ze vooral op de buitenkant best wat aanvalskracht hebben, maar daar laten we ons inmiddels niet meer door intimideren.

De eerste set begon net als de afgelopen wedstrijden niet echt lekker. Het lijkt mij een goed idee om in het vervolg net alsof te doen dat we beginnen in de 2e set :-). We maakten zelf teveel fouten en lieten BOVO er vrolijk op los scoren. Een aantal wissels aan onze kant mochten helaas ook niet baten en veel meer valt er eigenlijk niet te zeggen over de eerste set. BOVO won deze vrij eenvoudig met 25-14.

De tweede set startten we vol vertrouwen, we wisten dat er meer in zat en wilden dit ook graag laten zien. Misschien wel iets te graag, want ook in het begin van de 2e set liep het nog niet zo als we hadden bedacht. Op een gegeven moment stonden we zelfs 17-10 achter. Een onmogelijke positie om nog uit terug te komen zou je denken. Dat het toch wel mogelijk is lieten we zien! We bleven keihard vechten en er ook in geloven dat het wel mogelijk was om deze set te winnen. We veranderden wat in het blok en in de verdediging en dit pakte erg goed uit. Daarnaast wilde ook het publiek graag even op de film van BOVO, iets waar de coach het niet helemaal mee eens was en hierdoor meer met het publiek bezig was dan met de wedstrijd. Ik zal geen namen noemen, maar HvE bedankt :-p. We speelden vol enthousiasme en zagen de achterstand al snel een heel stuk kleiner worden en uiteindelijk zelfs verdwijnen en veranderen in een voorsprong. De service ging lekker, aanvallend scoorden we een aantal mooie en slimme ballen en BOVO scoorde een stuk minder dan de eerste anderhalve set. Met een prachtig blok maakten we de set af en wonnen met 25-22.

De derde en vierde set leken vrij veel op elkaar. We startten goed en kwamen al snel op voor voorsprong te staan. BOVO kwam af en toe nog wel dichterbij, maar wij maakten minder fouten en vochten harder. We speelden vol enthousiasme en ook vanaf de kant werd de hele wedstrijd enorm goed aangemoedigd. Dit komt de teamspirit natuurlijk alleen maar ten goede. Beide sets wonnen we met 25-21. Hiermee wonnen we de wedstrijd met 3-1 en mogen weer 4 punten bijschrijven.

De volgende wedstrijd spelen we aanstaande zaterdag weer thuis in de Bhoele om 19.00 uur. Dit maal tegen D.V.O. uit Hengelo (Gld), een team wat we in de voorbereiding al een keer tegen zijn gekomen en een team dat de competitie goed is begonnen. De wedstrijd in de voorbereiding verloren we, we hebben dus nog wat goed te maken. Publiek weer bedankt voor jullie aanwezigheid en we zien en horen jullie weer graag zaterdag! En een tip voor D.V.O., neem je camera niet mee ­čśë