Afgelopen zaterdag mochten we naar Nijkerk om aan te treden tegen NVC. NVC is, net als wij, vorig jaar gepromoveerd uit de 1e klasse. Het enige wat we van NVC wisten is dat ze een sterke service hebben. We gingen deze wedstrijd dus weer uit van onze eigen kracht, dit pakte goed uit en we wonnen met 4-0.

Na heerlijk in de file te hebben gestaan en knooppunt Hoevelaken van beide kanten te hebben benaderd kwamen de laatste 2 auto’s, die toch eerder uit Eerbeek waren vertrokken, iets later dan gepland aan in Nijkerk. Gelukkig waren we nog ruim om tijd om erg lang in te spelen. Een aantal meiden waren in de kleedkamer al lekker hyper, maar Saskia een lading red bull mee genomen om dit een beetje tegen te gaan. Nadat we de vloer wat vleugels en de heren op het veld naast ons de dag van hun leven hadden gegeven, begonnen we aan de wedstrijd.

Anneke had heel knap de toss gewonnen, waardoor wij mochten beginnen met serveren. We hadden al redelijk snel uitgevonden waar we het beste konden serveren en hebben de eerste set, maar eigenlijk bijna de hele wedstrijd, behoorlijk veel punten gescoord met onze service. Na een mooie serie van Jasmijn hadden we in de eerste set een mooie voorsprong opgebouwd. Door onze goede service zorgden we er voor dat de spelverdeler van NVC de ballen niet mooi bij de aanvallers kon brengen. Onze verdediging stond als een huis in de eerste set, waardoor onze spelverdeelster de ballen wel mooi kon verdelen. Aanvallend waren we ook lekker bezig en we wonnen de eerste set met 25-12.

In de 2e set hielden we onze concentratie en het goede spel van de eerste set goed vast. We bleven slim serveren en ook onze pass werd netjes gebracht. Verder leek deze set behoorlijk op de eerste set. Alleen wonnen we deze set met 25-15.

De sterke service van NVC waar we voor waren gewaarschuwd werd in de 3e set zichtbaar. We brachten onze servicepass niet meer netjes en NVC begon aanvallend een stuk beter te spelen. Hierdoor keken we midden in de set tegen een achterstand van een paar punten aan en we hadden moeite om dit om te draaien. We bleven wel goed serveren waardoor we langzaamaan weer dichterbij kropen. Het bleef tot aan het eind van de set heel spannend en we waren dan ook heel blij dat we deze set wonnen met 25-23.

Super dat we de 3e set en hiermee ook de wedstrijd hadden gewonnen, maar we wilden natuurlijk de volle 5 punten mee naar Eerbeek nemen. In het begin van de set ging het behoorlijk gelijk op, maar dankzij een mooie serviceserie van Mandy, en mooie aanvallen vanuit eigenlijk alle posities, zorgden we weer voor een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. De 4e set werd gewonnen met 25-17.

Maandag spelen we in Bathmen tegen A.B.S. voor de eerste ronde van de beker. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 19 oktober om 13.00 uur in de Bhoele tegen Dynamo dames 4.