Het was nog niet zo lang geleden dat we de thuiswedstrijd speelden tegen Voorwaarts, dus we wisten wat ons te wachten stond. We hebben deze week goed getraind en ons mentaal en tactisch goed voorbereid op Voorwaarts. Helaas kon Joyce door haar blessure nog niet meedoen, maar Esther is gelukkig weer hersteld! De thuiswedstrijd een aantal weken geleden werd met 3-1 gewonnen. Wanneer we dit in Twello ook zouden doen dan zouden we goede zaken doen. Maar het ging nog beter! Natuurlijk hadden we wel gedroomd dat we met 4-0 zouden winnen, maarja de meeste dromen zijn bedrog. Maar goed ook trouwens, want anders was het een hele gekke wedstrijd geworden met een kwijtgeraakte kat waar Jasmijn en Mandy naar gingen zoeken. De kat zou uiteindelijk vanaf de kant in een kooitje naar de wedstrijd kijken… een wedstrijd waarin Sharon, Tom en Saskia boos waren op Jasmijn, een wedstrijd waarin Yneke niet mee zou doen en iets met poepen.. of was dat laatste geen droom? Anyhow… we bleven bijna de hele wedstrijd sterk spelen en hielden ook vertrouwen als het even wat minder ging.  Door vooral erg nuchter te blijven en constante aanmoedigingen vanaf de kant en vanuit het publiek wonnen we met 4-0.

Tijdens de thuiswedstrijd begonnen we erg zenuwachtig en walste Voorwaarts enorm over ons heen. Ook deze wedstrijd begonnen we nerveus, maar of  1. we waren net iets minder nerveus, of 2. Voorwaarts was hun wals vergeten of 3. zij waren zelf een stukje nerveuzer. Ik zou het niet weten, maar je stem kun je kwijt op het gastenboek van deze website waar je overigens ook je eigen antwoord op deze vraag kwijt kunt. Zoals ik al zei begonnen we de eerste set met een nerveus gevoel, maar in ons spel was dit niet zo sterk te zien als tijdens de wedstrijd in Eerbeek. Onze service ging bijvoorbeeld vanaf het begin af aan erg goed. Ook verdedigend stonden we op de juiste plek, we wisten het aanvallend alleen niet altijd even goed af te maken. We speelden wel sterker dan Voorwaarts en wonnen de eerste set met 25-18.

In Eerbeek had Voorwaarts de eerste set gewonnen, we wilden voorkomen dat dit de omgekeerde versie van de thuiswedstrijd zou worden. De nervositeit was weg, we begonnen sterk en maakten het Voorwaarts al snel duidelijk dat ook de 2e set voor ons zou zijn. Anneke mocht deze wedstrijd weer op de passer/loper positie beginnen en liet zien dat ze voor een midden heel goed kan passen 😉 ook aanvallend en zeker met haar service heeft ze veel mooie ballen gescoord. Melissa stond de ballen er net als in de eerste set prachtig in te slaan op de buitenkant. Iedereen speelde een goede wedstrijd vandaag, maar Melissa was echt heel goed bezig! Het leek wel of alles deze set vanzelf ging en we wonnen de 2e set met 25-14.

Dat we 2-0 voor zouden komen te staan deze wedstrijd hadden we niet verwacht en we wisten dat we het nog lastig konden gaan krijgen. De 3e set is vaak niet onze beste set en dat was vandaag niet anders. We speelden niet eens zo heel slecht, Sharon zorgde er voor dat het achterveld goed stond, bracht de passes mooi, maar Voorwaarts stond deze set sterker te verdedigen. Ook met hun aanval en een aantal slimme balletjes wisten ze er voor te zorgen dat we moeite hadden bij te blijven. Vanaf de tribune probeerde het publiek van Voorwaarts ons nog te saboteren door ons te verblinden met een schijnwerper (ik overdrijf graag). De aanvoerster van Voorwaarts vroeg, op verzoek van de zeer goed fluitende scheidsrechter (dat mag ook wel eens gezegd worden), “of hij z’n koplamp ff wilde dimmen”.. Nu konden wij zonder afleiding verder proberen de achterstand weer om te draaien, en het publiek kon verder filmen zonder schijnwerper.

Het leek er sterk op dat Voorwaarts de 3e set zou winnen, want ze stonden op een gegeven moment met 22-20 voor. Dankzij de service van Marlon, die de hele wedstrijd voor veel punten zorgde, een nette rallypass van Yneke en Saskia die de ballen er de hele wedstrijd enorm in stond te beuken wonnen we de 3e set toch nog met 25-23.

We waren heel blij dat we de wedstrijd hadden gewonnen, maar met 5 punten naar huis gaan zou natuurlijk helemaal briljant zijn. Voorwaarts begon sterk en zorgde al snel voor een kleine voorsprong. Deze voorsprong gaven ze ook net zo snel weer uit handen en op 11-11 stonden we weer gelijk en kwam Jasmijn aan service. Jasmijn heeft al wel vaker laten zien dat ze een rotservice heeft, en dat kan Voorwaarts na vandaag alleen maar bevestigen. Voordat we het wisten stonden we 20-11 voor. We zouden gek zijn om dit nog uit handen te geven, en al zijn we af en toe best wel een beetje gek.. in het veld valt dat reuze mee en we wonnen de 4e set met 25-15 en daarmee de wedstrijd met 4-0. We hebben weer een enorme teamprestatie neergezet, want vanaf de kant is door Esther, Mandy, Joyce en Ielze en natuurlijk door de coaches Johan en Tom enorm goed aangemoedigd.

Het was een heerlijk gevoel om op deze manier te winnen en ook weer super om te zien dat we ook bij uitwedstrijden veel Eerbeeks publiek op te tribune hebben zitten. Jullie aanmoedigingen hebben zeker geholpen, bedankt! Onze volgende wedstrijd is over een kleine 2 weken op vrijdagavond (31 januari dus) in Omnisport tegen Dynamo dames 4. We spelen om 19.15 uur.