Aangezien de 2e helft van de competitie begonnen is, gaan we teams nu voor de 2e keer zien. De uitwedstrijd tegen koploper Trivos werd net verloren met 3-2 en ook vandaag ging het behoorlijk gelijk op. Wij maakten alleen meer fouten dan Trivos waardoor zij wonnen met 3-1. Het is op zich wel een terechte uitslag, maar er had misschien nog wel meer in gezeten. Het hielp ook niet mee dat de scheidsrechter vond dat je ons wel kan vergelijken met de eredivisie (logisch wel) en dan hoef je blijkbaar opeens niet meer voor technische fouten te fluiten (huh??) iets waar hij overigens in de 4e set opeens anders overdacht. Je verliest er de wedstrijd niet om, maar het was meer in ons nadeel dan dat het in ons voordeel was. Esther kon door haar blessure helaas nog niet meedoen, maar was een goede vervanger als assistent-coach voor Johan. Ria, onze vaste telster, telde vandaag ook weer een foutloze wedstrijd en kreeg een pluim en een schouderklopje van de scheidsrechter en weer de enorme dank van onze kant.

In de eerste set liepen we al snel een paar punten achter. Onze servicepass lag goed, maar aanvallend wisten we niet direct te scoren. Trivos heeft een goede aanval waar we in de eerste set nog geen grip op kregen met ons blok. Doordat we zelf de hele set veel te veel onnodige fouten maakten, maakten we het Trivos ook niet moeilijk genoeg. We bleven er wel in geloven en door een mooie serviceserie van Simone kwamen we weer dicht bij Trivos. Dichterbij dan 20-22 zijn we niet gekomen. Trivos bleef goed aanvallen en wij maakten nog wat foutjes waardoor de set met 25-22 door Trivos werd gewonnen.

De tweede set leek veel op de eerste. Trivos scoorde mooie ballen en kwam op voorsprong, wij hobbelden daar de hele set achter aan. Niet dat we slecht speelden, maar we speelden niet goed genoeg (of Trivos te goed) om de achterstand om te kunnen zetten in een voorsprong. Trivos won met 25-20.

De derde set begonnen we met een iets andere opstelling dan de vorige sets. Dit pakte goed uit, de derde set was een goeie set. Het resultaat was helaas niet positief voor ons, maar we hebben hierin wel kunnen laten zien wat we waard zijn. Het ging de hele set gelijk op en beide teams lieten mooie dingen zien. Door goed verdedigingswerk aan beide kanten waren de rally’s lekker lang en was er van een snelle pot (waar naar horen zeggen een bepaalde man, met een wit shirt met een nevobologo, op had gehoopt) geen sprake. Tot 20-20 ging het gelijk op, maar Trivos was net iets sterker en won met 25-23.

De vierde set begonnen we met dezelfde opstelling als in de 3e set. Nouja in ieder geval op papier, maar Anneke leek toch opeens verdacht veel op Joyce. Laat ik het er op houden dat Anneke een foutloze 4e set heeft gespeeld :-). Naast dat de 2e scheids niet helemaal goed naar het wedstrijdbriefje had gekeken, had de 1e scheidsrechter opeens bedacht dat het wel een goed idee zou zijn om in tegenstelling tot de eerste 3 sets in de 4e set opeens wel voor technische fouten te fluiten. Wat ons betreft prima, want wij maakten er een stuk minder dan Trivos. Deze hele set liep lekker. De servicepass was net als in de hele wedstrijd goed. We serveerden er vrolijk op los en vooral Simone, Marlon en Melissa die er voor de service werden ingewisseld in zowel deze set als de vorige sets verdienen complimenten voor deze geweldige invalbeurten! Trivos probeerde nog wat door 3 wissels in 1x te brengen, maar ook dit bracht ons niet van ons stuk. We scoorden een aantal mooie ballen met onze aanval en wonnen de 4e set terecht met 25-16.

Volgens het publiek op de tribune (zie ook de foto voor een aantal van deze geweldige vaste supporters) was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Dat geloven we meteen, Trivos is een leuke ploeg om tegen te spelen, maar we vinden het wel erg jammer dat we er niet meer uit hebben gehaald. We hopen jullie allemaal aanstaande woensdag om 21.15 weer te mogen zien als we de volgende ronde in de beker spelen tegen Alterno dames 4. We zijn helaas niet helemaal compleet, maar gaan er alles aan doen het tot een goed einde te brengen. De volgende wedstrijd die we mogen spelen is zaterdag om 18.00 uur in Aalten tegen BOVO. BOVO staat knap 2e, maar de thuiswedstrijd wisten we te winnen met 3-1, we zullen er in ieder geval hard voor moeten gaan knokken om punten mee naar huis te nemen vanuit Aalten.