Door afgelopen zaterdag met 3-1 te winnen van BSVO hebben we ervoor gezorgd dat we netjes op de 4e plek zijn komen te staan. Een prestatie waar we super trots op mogen zijn. Oké, eerlijk is eerlijk, we speelden niet echt briljant maar desondanks wonnen we wel. Laten we het er maar op houden dat we dit seizoen de slogan geen gelul 4-0 hebben gewijzigd in 4-0, wat een flauwekul want tot nu toe lukte dat ons pas 1x dit seizoen.

 

Nadat we op ontzettend slaapwekkende inspeelmuziek in de koude, sfeerloze zaal hadden ingespeeld mochten we als enige wedstrijd in de zaal, op centercourt dat dan weer wel, beginnen aan de wedstrijd. We speelden ook zaterdag helaas nog zonder de geblesseerde Esther en Ilse.

 

In de eerste set was het weer even wennen aan de bal en aan het veld met rode lijnen. Toen we daar eenmaal aan gewend waren lieten we wel wat mooie dingen zien, maar het niveau wat we bijvoorbeeld tegen Pegasus hebben laten zien is deze wedstrijd waarschijnlijk thuis gebleven. Naast ons gebruikelijk niveau was ook de bril van de coach van BSVOthuisgebleven, want hij zag regelmatig dingen die er niet waren. Gelukkig lieten wij (en de scheidsrechters) ons hier niet door beïnvloeden en we wonnen de eerste set met 25-22.

 

In de 2e set hebben we (of eigenlijk Anneke) voornamelijk geserveerd. BSVO kreeg hier geen grip op en we wonnen vrij eenvoudig met 25-11.

 

In de 3e set was onze servicedruk helaas wat minder waardoor we BSVO de kans gaven in het spel te komen. Zij hadden wel een aantal mooie series die we niet lekker onder controle kregen en ook verdedigend waren we niet scherp genoeg. De achterstand van een punt of 5 die we bijna de hele set hadden werd aan het eind van het set nog wel ingehaald tot op 1 punt. Het was daarna alleen BSVO en niet wij die wat gas bij gaf en de set naar zich toe trok met 25-21.

 

Net als tijdens de thuiswedstrijd stonden we dus na 3 sets met 2-1 voor en ook dit keer hadden we niet zo’n behoefte aan een 5e set. Er stond een nieuwe photohunt op ons te wachten en ook begonnen we al wat trek te krijgen, dus het idee was om net als in de 2e set de servicedruk er flink op te gooien. Dit ging helaas niet zo goed en we gingen de hele set behoorlijk gelijk op. Gelukkig trokken wij aan het langste eind en wonnen de 4e set met 25-22 en hierdoor de wedstrijd met 3-1. Na de meest prachtige ‘na-de-wedstrijd-selfies’ hebben we heerlijk gezond gedineerd bij de Mac om de 4 punten te vieren.

 

De laatste uitwedstrijd van dit seizoen spelen we aanstaande zaterdag om 14.00 uur in Elst tegen Gemini. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2, volgens de prognose van de NeVoBozullen we zaterdag met 3-1 winnen. We gaan het zien!