Het was al weer 3 weken geleden dat we onze laatste wedstrijd speelden. In de tussenliggende weken hebben we nog wel 2 oefenwedstrijden gespeeld tegen Blok dames 1 uit de promotieklasse en Rebelle dames 1 uit de 2e divisie. Beide wedstrijden werden gewonnen, dus we hadden vertrouwen in de komende competitiewedstrijd.

We speelden thuis tegen Ormi. De uitwedstrijd werd na een niet al te beste wedstrijd gewonnen met 3-2. Helaas moesten we het vandaag nog steeds doen zonder de geblesseerde Esther en Ielze. Voor de wedstrijd ontving onze vaste tel-ster Ria namens ons en dames 2 een prachtige outfit als dank voor het tellen bij beide teams en ook zodat ze er lekker warmpjes bij kan zitten tijdens de komende thuiswedstrijden.

De eerste set begonnen we niet sterk, we speelden zonder lef en ook verdedigend lieten we niet ons gebruikelijke spel zien. Wij maakten onze kansen niet af en hierdoor gaven we Ormi de kans om dit wel te doen. Tot 16-16 ging het toch nog gelijk op, maar daarna kregen we wat moeite met de service van Ormi. Op het moment dat de pass wel liep maakten we het aanvallend niet af. Ormi won de eerste set met 25-20.

De tweede set begonnen we een stuk beter. De pass werd beter gebracht en hierdoor kon het spel ook beter worden verdeeld. We maakten zelf minder fouten dan in de eerste set, maar toch nog wel wat te veel. Onze service liep in deze set wel erg goed en vooral hiermee bouwden we een voorsprong op. Deze voorsprong is in de 2e set geen moment in gevaar gekomen en we wonnen met 25-18.

Het spel uit de 2e set vasthouden en nog wat minder fouten maken was het doel voor de 3e set (en deze winnen natuurlijk). Dit lukte niet helemaal, want Ormi liep al snel wat punten op ons uit. Halverwege de set keken we zelfs tegen een achterstand van 19-14 aan. Op dat moment werd Simone er in gewisseld voor de service en zij hielp ons de wedstrijd weer in, het verschil werd verkleind tot slechts 1 punt. Boven de 20 was het super spannend, maar gelukkig waren wij het team wat de winst wist te pakken. Erg knap nadat we de hele set achter hebben gestaan. We wonnen met 27-25.

We waren heel erg blij dat we de 3e set hadden gewonnen, dit hadden we natuurlijk wel gehoopt….maar eigenlijk niet echt meer verwacht. Helaas ging Ilse in het begin van de set door haar enkel waardoor ze niet verder kon spelen. We waren natuurlijk even geschrokken maar wilden er alles aan doen om een 5e set te voorkomen. Het leek er lange tijd ook op dat we de 4e set makkelijk zouden winnen. Tot 8-8 ging het gelijk op, maar na een briljante serviceserie van Anneke stonden we namelijk 18-8 voor. Waarschijnlijk dacht Ormi, wat zij kunnen..dat kunnen wij ook.. want ook zij hadden vervolgens een mooie serie. Aanvallend zakten we een beetje in, we scoorden te weinig. Hierdoor gaven we Ormi het gevoel dat een 5e set zeker tot de mogelijkheden behoorde. Tegen de 25 hadden we nog maar 1 puntje voorsprong en dat is niet genoeg om de set te winnen. Uiteindelijk wonnen we de 4e set, dankzij een aanval van Ormi die werd uitgeslagen, met 28-26 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Na de wedstrijd hebben we samen met onze vaste fans kunnen genieten van de appeltaarten en de brownies die de vorige keer waren beloofd. Dit smaakte sowieso al heerlijk, maar de overwinning maakte ze nog net een beetje lekkerder.

Onze eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 17.45 uur tegen D.V.O. in Hengelo. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen, maar D.V.O. is goed bezig dit seizoen en wisselt stuivertje met Trivos om de eerste plek. We gaan natuurlijk weer hard ons best doen zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen. Oja voor de fans die willen komen kijken, het is Hengelo in Gelderland 🙂