De 8e competitiewedstrijd voor dames 1 was een thuiswedstrijd tegen Zeewolde. Vorig jaar hebben we een spannende wedstrijd voor de beker van Zeewolde gewonnen. Het team van Zeewolde is een stuk verjongd in vergelijking met vorig jaar. Zeewolde had tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen, en wij wilden er voor gaan zorgen dat de 3 winstpartij niet tegen ons zou zijn. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar we wonnen wel met 4-0.

In de eerste set begonnen we redelijk, maar kwamen niet op het gewenste niveau. Het lukte Zeewolde om tot de 15 bij te blijven. Na een time-out begonnen we een stuk sterker te spelen, vooral met onze service wisten we veel punten te maken. Ondanks dat de pass af en toe bleef hangen, liep onze aanval vandaag prima. We wonnen de eerste set met 25-18.

In de tweede set speelden we, net als in de eerste set, redelijk. We maakten alleen veel te veel servicefouten, waardoor we geen voorsprong op konden bouwen. Aanvallend scoorden wij wel meer dan Zeewolde en we wonnen de 2e set met 25-20.

We hadden de eerste 2 sets dan wel gewonnen, maar heel tevreden waren we niet. We wisten dat er meer in zat. De foutenlast lag in de derde set een stuk lager dan in de 2e en dit zie je dan ook meteen terug in de uitslag van deze set, namelijk 25-15. Vooral serverend maakten wij een stuk meer punten dan Zeewolde. Ook de pass was in de 3e set veel stabieler wat er voor zorgde dat een groot gedeelte van onze aanvallen direct scoorde.

De 4e set gingen we door met goed serveren, dit zorgde er voor dat we al snel op een behoorlijke voorsprong kwamen die we niet meer uit handen gaven. We wonnen de 4e set met 25-14 en hiermee ook de wedstrijd met 4-0.

De volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. We spelen zaterdag 30 november om 16.00 uur tegen VVH. VVH staat op dit moment 7e, maar wist afgelopen zaterdag wel van Blok te winnen. We zullen er dus weer hard voor moeten gaan vechten.