De wedstrijd zaterdag begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Hans Kamp, trainer van meisjes C1. Hans is afgelopen week plotseling overleden. Na een korte speech van Bas hield de hele sporthal een indrukwekkende minuut stilte. Namens dames 1 wens ik Lotte en de rest van de familie veel sterkte bij dit plotselinge verlies.

De wedstrijd speelden we tegen Vocasa dames 3. Vocasa was inmiddels al kampioen, dus we hadden een kleinigheidje voor ze gekocht in de vorm van een doosje celebrations. Deze werd vol dank in ontvangst genomen en paste mooi bij de flessen wijn die na (en ook tijdens…) de wedstrijd werden genuttigd. Net als voor Vocasa gaat het voor ons ook eigenlijk nergens meer om. Hoger komen we niet, maar lager wordt ook vrij lastig. Natuurlijk willen we het seizoen leuk afsluiten met goed spel en het liefst ook nog wat overwinningen. De overwinning zat er zaterdag helaas niet in, maar we hebben goed tegenstand geboden tegen Vocasa en op zich ook een prima pot neergezet. Het niveau van de eerste set hielden we helaas niet vast (of Vocasa gaf wat gas bij..) en we verloren de wedstrijd met 3-1.

De wedstrijd begon enorm gelijk op, er werd op elke service van beide teams elke keer niet meer dan 2 punten gescoord. Pas op 16-16 begonnen wij meer te scoren en wisten we uit te lopen. Aanvallend scoorden we mooie ballen en ook blokkerend stonden we sterk. Vocasa liet ook zien dat ze niet voor niets kampioen zijn en ze scoorden ook een aantal hele mooie aanvallen. Dat was deze set alleen niet genoeg, want wij waren net iets je beter en wonnen met 25-19.

In de tweede set keken we al snel tegen een paar puntjes achterstand aan. We bleven goed spelen, maar Vocasa was net iets beter. Vooral blokkerend zorgden ze er voor dat we minder ons eigen spel konden spelen dan in de eerste set. Onze pass lag namelijk de hele wedstrijd behoorlijk goed, maar aanvallend konden we het niet altijd afmaken. Vocasa pakte de 2e set met 25-18.

De derde set begon ook weer gelijk op. Door een mooie service pakten we op 12-9 een kleine voorsprong. Het lukte ons helaas niet om dit vast te houden. We maakten halverwege de set namelijk wat onnodige fouten en daar waar de pass nog steeds prima lag, vergaten we te scoren. Aan de ene kant speelden we niet slim genoeg, maar aan de andere kant stond het blok van Vocasa ook weer als een huis. Vocasa won de derde set met 25-21.

Dan maken we er maar een 5-setter van. Alfonso had daar alleen niet zo’n zin in want hij vond dat we deze laatste set nog even moesten laten zien wat we waar zijn…. Uuuhm nou we hebben hem maar even duidelijk gemaakt dat een 5e set toch echt nog wel tot de mogelijkheden behoorde 😉 en vol goede moed begonnen we aan de 4e (en hopelijk niet laatste) set om aan Vocasa hetzelfde te laten zien. En dat deden we, want we begonnen goed. We pakten op 14-11 mooi 3 punten voorsprong. Helaas had Vocasa daarna een goede service. Wanneer we deze wel onder controle hadden dan lukte het ons niet om te scoren. We hadden tijdens deze serie ook een super lange rally die echt super mooi was om naar te kijken, maar helaas net niet door ons werd gewonnen. Daarnaast scoorde Vocasa weer een aantal mooie aanvallen waardoor ze opeens op 20-14 voor kwamen te staan. Zo’n achterstand is op zich in te halen, maar tegen een team als Vocasa is dat best wel een uitdaging. Nou gaan wij een uitdaging niet snel uit de weg, maar het was helaas net niet genoeg. Vocasa pakte de 4e set met 25-22 en won hierdoor de wedstrijd met 3-1.

Aanstaande zaterdag mogen we voor onze laatste uitwedstrijd van dit seizoen weer naar Nijmegen. Dit keer om te spelen tegen het 2e team van Vocasa. Zij staan op dit moment 8e, de thuiswedstrijd wonnen we met 4-0, maar Vocasa dames 2 heeft de laatste wedstrijden gewonnen van Rebelle en bijna van Pegasus, dus makkelijk zal het zeker niet gaan worden. We spelen om 19.30 uur als enige wedstrijd, dus wat lawaai vanaf de tribune is meer dan welkom.