Zaterdag speelden we tegen Renswouw dames 1, de uitwedstrijd werd met 4-0 gewonnen en we waren het ook aan de stand verplicht om dat thuis ook weer te doen. Gezien het spelverloop in de eerste 3 sets leek dit ook te gaan gebeuren, maar helaas… waar het precies door kwam in de 4e set durf ik niet te zeggen. Renswouw ging echt niet beter spelen, maar wij wel een stuk minder waardoor we de 4e set echt uit handen hebben gegeven. Hierdoor voelt zo’n setverlies extra zuur en ook al win je met 3-1, echt heel blij ben je niet.

Het mooie aan deze wedstrijd is dat iedereen die er was een bijdrage heeft kunnen leveren. Ook mooi was dat Simone dit keer haar donut niet vergeten was, dan zit zo’n houten bank toch een stuk lekkerder. Ter voorbereiding op de wedstrijd aten we een lading mini snickers, mars en twix. Dus vol suiker en cacao startten we aan de wedstrijd. Tijdens het inslaan hebben we de netrand flink benut, maar gelukkig sprongen we in de wedstrijd iets hoger en lieten we de netrand meestal wel met rust. Wij mochten beginnen met serveren en begonnen lekker relaxed aan de wedstrijd. Alles liep zoals het moest lopen en we waren lekker ontspannen, er kwam vanaf de kant van Renswouw ook nauwelijks druk terug dus we konden lekker ons eigen spelletje spelen. Na een mooie serviceserie van Yneke stonden we 11-4 voor, daarna bleven we scherp spelen en na een serie van Saskia was het gat op 17-6 inmiddels 11 punten. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en we wonnen de eerste set veel te makkelijk met 25-14.

Zo makkelijk als de eerste set ging, zo makkelijk ging ook de tweede. Onze servicedruk is sinds een tijdje afwezig te zijn geweest weer terug, hopelijk blijft deze ook tot het eind van het seizoen bij ons ;-). Dankzij deze servicedruk kon Renswouw weinig inbrengen. De meeste ballen kwamen of niet, of heel makkelijk terug en daar maakten wij dan weer dankbaar gebruik van. De punten die voor Renswouw waren, waren voornamelijk foutjes aan onze kant. Op 21-11 kwam Ielze er in en door een paar mooie services van haar en weer een paar mooie aanvallen aan onze kant pakten we de 2e set met 25-11.

Het gevaar van 2 sets zo makkelijk winnen is dat je in gaat kakken, maar dat deden we niet. Door een mooie service van Jasmijn stonden we al meteen op een 4-0 voorsprong. Richting de 10 kroop Renswouw wel iets dichter bij, maar wij bleven altijd een paar puntjes voorsprong houden. Aan de kant besloten we ons maar niet meer de irriteren aan de techniek van de spelverdeelsters van Renswouw. Als de scheidsrechter al hun technische fouten had moeten affluiten hadden we alle sets met 25-5 gewonnen, maar hij besloot dat (al dan niet terecht) niet te doen.. want op die manier winnen is natuurlijk niet echt leuk (of wel?). De derde set pakten we in ieder geval met 25-17. De winst was dus binnen.

Gezien het spelverloop zouden we de 4e set ook moeten pakken, wij waren deze wedstrijd namelijk veel beter. We liepen vanaf het begin af aan ook meteen een paar puntjes uit. Na een lange tijd afwezigheid door een schouderblessure maakte Anneke op 13-10, met een mooi applaus van het publiek, haar rentree. Het lukte Renswouw, voornamelijk door foutjes aan onze kant, om op gelijke hoogte te komen. Vervolgens hadden wij weer een mooie serviceserie waardoor we uitliepen, maar Renswouw deed vervolgens hetzelfde en we stonden opeens 20-19 achter. Dat moet normaal tegen zo’n tegenstander geen probleem zijn, maar wij deden wat gekke dingen, vergaten te scoren en Renswouw speelde wat slimme ballen waardoor ze de 4e set wonnen met 25-22 en wij ondanks de 3-1 winst niet echt vrolijk waren. Renswouw speelde echt niet goed, we hadden het volledig aan onszelf te danken.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 20 februari, om 17.00 uur tegen Ormi dames 1 in Epe. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen. We hopen dit natuurlijk minstens te evenaren, maar Ormi wist de laatste 7 wedstrijden op rij te winnen dus makkelijk zal het echt niet gaan worden.