We hadden wat goed te maken tegen Arvevo dames 1. De uitwedstrijd wonnen we met 3-1, maar die ene set hebben we toen onnodig uit handen gegeven. Het doel bij de thuiswedstrijd was dan ook om dit niet te laten gebeuren en ze met 0 punten terug naar Arnhem te sturen. Dit waren we aan de stand ook wel verplicht, zij staan een na laatste met 11 punten uit 10 (nu dus 11) wedstrijden, maar dat moet je dan nog maar wel even waarmaken. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar lieten gelukkig ook best wel wat mooie dingen zien en we wonnen met 4-0. Mission accomplished! Door deze 4-0 blijft het bij de bovenste 6 in de competitie ook lekker spannend, de een heeft een wedstrijdje meer dan de ander, maar met nog zo’n 10 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk.

Dankzij de oppeppende muziek van Justin Bieber in de kleedkamer hadden we nog meer zin in deze wedstrijd dan dat we daarvoor al hadden, dus daar zou het zeker niet aan liggen. Simone kon deze wedstrijd helaas nog niet meedoen en zat weer als assistent naast Alfonso op de bank. De toss werd helaas verloren, maar dat pakte dit keer eigenlijk wel prima uit. De eerste 3 services (2 van Arvevo en 1 van ons) gingen fout, waardoor we op een 2-1 voorsprong kwamen te staan. Vervolgens werd het 3-1 voor ons, en als je die voorsprong kan vasthouden.. tja dan win je. Maarja het moet natuurlijk ook wel een beetje spannend blijven allemaal… We maakten in de eerste set vooral zelf vrij veel fouten, waardoor we er voor zorgden dat we niet weg konden lopen bij Arvevo. Sterker nog.. rond de 10 liepen zij zelfs uit. Gelukkig hadden we dat rond de 17 weer strakgetrokken. Vanaf dat moment speelden wij net ietsje beter dan Arvevo en we wonnen de eerste set met 25-22.

We begonnen de tweede set met een mooie serviceserie van Jasmijn waardoor we op 5-0 voorsprong kwamen te staan. We maakten ook in de tweede set teveel fouten en Arvevo was ook zo weer bij. Halverwege de set werd Melissa er in gewisseld en maakte het het blok van Arvevo meteen lekker moeilijk. Tijdens een time-out op 18-17 achterstand werden we weer even wakker geschud en we draaiden de achterstand om naar een 20-18 voorsprong. Het bleef verder vrij gelijk op gaan en wij pakten de tweede set met 25-23.

Lekker natuurlijk dat je 2-0 voor staat, maar we hadden toch het gevoel dat het helemaal niet nodig was dat Arvevo boven de 20 kwam. We konden er alleen de hele wedstrijd niks aan doen om dit te voorkomen, want ook de derde set kwamen ze boven de 20. Ook in deze set stonden we een paar punten achter, dit keer was dat in het begin van de set. Boven de 10 maakten wij het verschil en op 16-16 stond het weer gelijk. Door een goede service van Melissa kwamen we vervolgens op 4 punten voorsprong. Deze voorsprong was genoeg. Arvevo kwam nog wel iets dichter bij, maar de derde set was voor ons. Wij wonnen met 25-22.

Dan in de bonusset maar even laten zien wat we echt waard zijn was het idee. Helaas lukte het ook in deze set niet om echt het verschil te maken. Arvevo begon lacherig aan de laatste set. Het leek er op alsof ze dachten: “we gaan gewoon lekker losjes spelen, en als jullie een fout maken dan lachen we je gewoon uit.. eens kijken of dat werkt”. Uhm nou nee dus, want wij pakten direct een paar punten voorsprong. Arvevo wist nog wel met een aantal slimme balletjes het gat te verkleinen, maar wij stonden goed te verdedigen en scoorden aanvallend ook mooie ballen. Spectaculair was het niet, maar we wonnen ook de vierde set, dit keer weer met 25-22 en hierdoor dus ook de wedstrijd met 4-0 en houden hiermee mooi de aansluiting met de top van de competitie.

Onze eerstvolgende wedstrijd is al aanstaande dinsdag om 20.00 uur in Steenderen. We spelen in de derde ronde van de regiobeker tegen WIK Steenderen dames 1. Zij spelen promotieklasse, het zal dus hopelijk een leukere wedstrijd worden dan de afgelopen 2 bekerwedstrijden.

De volgende competitiewedstrijd is aanstaande zaterdag om 13.30 uur in Apeldoorn tegen Dynamo dames 2. De thuiswedstrijd verloren we met 3-1, maar dat was een goede wedstrijd die erg gelijk op ging. We gaan er alles aan doen om ook de uitwedstrijd een mooie pot neer te zetten, daar kunnen we jullie hulp natuurlijk goed bij gebruiken!