De uitwedstrijd tegen Pegasus was een betere dan de thuiswedstrijd. Thuis verloren we namelijk redelijk kansloos met 4-0. De uitwedstrijd was er eentje met veel ups, maar ook veel downs. We verloren ook uit van Pegasus, maar dit keer met 3-1. We speelden niet heel erg slecht, maar ons normale niveau haalden we niet vaak genoeg. Dus op zich klopte de prognose dat het spannend zou worden, het lukte ons alleen helaas niet er een 5 setter uit te slepen. We waren deze wedstrijd weer eindelijk helemaal compleet en allemaal ook weer zo goed als fit, met uitzondering dan van Simone en Esther die beide helaas voor langere tijd uitgeschakeld zijn.

We begonnen de eerste set goed met een paar puntjes voorsprong. Helaas hielden we dit maar tot de 10 vol. Daarna liep Pegasus gigantisch uit, dit onder andere door een mooie service, maar ook vooral doordat wij niet meer wisten te scoren. Op een stand van 16-24 leek het een onmogelijke zaak te zijn voor ons om deze set nog te winnen. We doen er dan natuurlijk nog altijd alles aan om de set lekker af te sluiten om met een goed gevoel de 2e set in te gaan. Door een meer dan briljante serviceserie van Ilse en doordat we ook aanvallend weer meer brachten kwamen we op een 25-25 gelijkstand te staan. Helaas hielden we deze enorme opleving niet vast en met 27-25 ging de eerste set toch naar Pegasus.

Het verlies in de eerste set lag vooral aan onze eigen fouten, dus vol goede moed startten we de 2e set. Pegasus had er alleen ook wel zin in en begon net iets beter. Ze pakten namelijk al snel een paar punten voorsprong. We deden verder weinig voor elkaar onder en rond de 20 hadden we ze ook weer bijna bijgehaald. Dit was ook weer niet genoeg en ook de 2e set werd gewonnen door Pegasus, dit keer met 25-21.

Dan maar weer proberen er een 5-setter uit te slepen door in ieder geval de 3e set te winnen. We begonnen deze set niet goed en stonden al snel 4-0 achter. We bleven er wel in geloven en begonnen ook een stuk slimmer te spelen door harde aanvallen af te wisselen met slimme prikballen. Dit wierp z’n vruchten af, want we haalden Pegasus bij en pakten op 21-18 zelfs 3 punten voorsprong. Uiteindelijk vlogen de setpunten je om de oren, maar waren wij toch het team wat deze uiteindelijk wist te benutten door de 3e set te winnen met 31-29.

De 5-setter was dus nog mogelijk, dus doorgaan met slim spelen en veel druk neerleggen bij Pegasus met onze service was het plan. Het ging tot de 20 behoorlijk gelijk op, aan beide kanten werd druk gelegd met de service en zowel aanvallend als verdedigend kwamen mooie momenten voorbij. Wij hadden aan het eind van de set helaas wat gekke foutjes waardoor Pegasus iets kon uitlopen en de set kon pakken met 25-21 en hierdoor ook de wedstrijd met 3-1.

Komend Paasweekend hebben we een weekend vrij, om nog even de lange latten onder te binden en paaseieren te gaan zoeken. Onze volgende wedstrijd is weer een uitwedstrijd. We spelen op zaterdag 2 april tegen VCH in Harderwijk om 18.00 uur.