Onze eerste uitwedstrijd dit seizoen was tegen Trivos uit Wijchen. De sporthal is qua kleur en grootte niet te missen, maar de TomTom was niet bekend met de route er naar toe. Na een paar rondjes over de rotonde kwamen we alsnog mooi op tijd aan bij de sporthal. Op de website van Trivos werden we beschreven als een relatief onbekende tegenstander en een vechtteam. Dat laatste is een mooie omschrijving van ons team en dat hebben we ook zaterdag weer laten zien. Na de wedstrijd sprak de coach van Trivos nogmaals uit dat we een mooi vechtteam hebben staan en ook vanaf de tribune waren positieve berichten te horen. Trivos had tot nu toe de eerste 2 wedstrijden gewonnen. Dat zegt in het begin van de competitie nog niet alles, dus we waren benieuwd wat we konden bereiken. We hebben hard gevochten en na een 2-1 voorsprong zat er nog bijna een 3-1 winst in, maar helaas bleef Trivos er ook in geloven en verloren we de wedstrijd met 3-2.

Tijdens het inslaan was duidelijk te zien dat de dames van Trivos geen gebrek hebben aan sprong- en aanvalskracht. Daar waren we in het begin van de eerste set misschien een beetje van onder de indruk, we speelden niet ons eigen spelletje en we lieten Trivos dat wel doen. Daarnaast maakten we in de eerste set een aantal fouten die echt totaal onnodig waren. We kwamen halverwege de set nog wel in de buurt van Trivos, maar gaven het daarna uit handen en Trivos won de eerste set met 25-19.

Dat het verlies van de eerste set voornamelijk aan onszelf lag, gaf ons wel vertrouwen dat er wat te halen viel deze wedstrijd. De 2e set ging behoorlijk gelijk op, maar aan het eind van de set was het toch Trivos die langzaam aan wat afstand nam. We stonden op een gegeven moment zelfs 23-20 achter. Dankzij onze vechtlust en een goede service wonnen we de 2e set met 25-23, daar waren we zo blij mee dat we het bijna vierden alsof we de wedstrijd hadden gewonnen.

Dit positieve gevoel en enthousiasme namen we mee de 3e set in. We stonden dan ook al snel met 10-03 voor. Trivos heeft een goede service en een diagonaalspeelster die enorm goede aanvallen heeft, mede dankzij deze 2 factoren werd het 10-10. Wij lieten ons hierdoor niet intimideren en gingen vol goede moed en met ons eigen spel verder. We hadden een aantal mooie serviceseries en ook in de aanval lieten we zien wat we waard zijn. Door positief en enthousiast te spelen wonnen we de 3e set met 25-17.

Vol vertrouwen begonnen we aan de 4e set. We waren van plan om (misschien wel tegen de verwachtingen in) 4 punten uit Wijchen mee naar huis te nemen. Trivos begon de 4e set goed en wij hobbelden er een beetje achteraan. We wisten een 17-14 achterstand nog om te draaien naar een 18-17 voorsprong en kregen hiermee het idee dat we de set echt zouden kunnen pakken. Door sterk spel aan de kant van Trivos en een paar onnodige fouten aan onze kan lukt dit helaas niet. Trivos won met 25-21.

We baalden enorm van het verlies van de 4e set, maar we zouden er alles aan gaan doen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Helaas dacht Trivos daar ook zo over. Ze begonnen met een enorm goede servicebeurt die we maar niet onder controle kregen en al snel stonden we 5-0 achter. Op 8-2 wisselden we van kant, meestal is het zo dat het team wat voor staat tijdens ook de set wint. Dat was dit keer niet anders. We deden nog hard ons best om de achterstand in te halen, maar dit lukte niet. Trivos won de 5e set met 15-05 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

We verloren de wedstrijd dus met 3-2, van tevoren hadden we hier voor getekend. Achteraf is het best wel balen dat we zelf de kans om het af te maken in de 4e set niet hebben gepakt. De wedstrijd heeft wel laten zien wat we waard zijn en we gaan vol goede moed verder. Dat mogen we maandag al weer laten zien, dan spelen we om 19.30 uur in Groenlo tegen Grol dames 1 voor de 2e ronde van de beker. Voor wie zich nu afvraagt “goh heb ik de 1e ronde niet meegekregen”, dat klopt! we waren de 1e ronde uitgeloot.

De volgende wedstrijd voor de competitie spelen we aanstaande zaterdag, 11 oktober, thuis in de Bhoele om 19.00 uur tegen BOVO. Ook zij hebben net als wij tot nu toe 1 wedstrijd gewonnen en 1 wedstrijd verloren. Graag tot zaterdag!

Voor de liefhebber staan er nog wat foto’s van de wedstrijd op de website van Trivos  https://picasaweb.google.com/volleybal.foto.rob/TrivosD1SpikerD1Uitslag32

We hebben trouwens sinds kort ook onze eigen facebookpagina, waar je naast de wedstrijdverslagen ook andere leuke dingen over dames 1 kunt vinden. Dus voor wie dat nog niet heeft gedaan, zoek ons op en ‘vind-ons-leuk’  🙂