De eerste wedstrijd na de winterstop was tegen Hevo dames 1 in Heino. Vorig jaar hadden we wat opstartproblemen na de winterstop, maar dit jaar hebben we in ieder geval een aantal trainingen gehad voordat we weer een wedstrijd moesten spelen. Helaas was de voorbereiding niet helemaal vlekkeloos, Joyce ging tijdens een training behoorlijk door haar enkel en is een aantal weken uitgeschakeld ­čÖü . Voordat we naar Heino vertrokken hebben we eerst bij Tom geluncht en hebben we hard aan het item gewerkt. De thuiswedstrijd tegen Hevo werd gewonnen met 4-0 maar we hadden het af en toe wel lastig. Dat was tijdens deze wedstrijd niet anders, we hadden een paar moeilijke momenten, maar we wonnen gelukkig wel met 4-0.

In de eerste set moesten we wennen aan de bal en aan het veld, de lijnen waren namelijk wat lastig te zien.. We speelden deze set erg rommelig, de rallypass werd niet netjes gebracht en ook aanvallend maakten we het niet goed genoeg af. Hierdoor zorgden we ervoor dat Hevo bij kon blijven. Onze service was gelukkig wel goed deze set waardoor we nog net wonnen met 25-23.

We waren nu iets meer gewend aan de bal en aan het veld dus vol goede moed begonnen we aan de 2e set. De opstelling ten opzichte van de eerste set was behoorlijk veranderd, maar dit pakte goed uit. Aanvallend begonnen we meer te scoren, de pass liep beter en ook onze service bleef goed. Voornamelijk met onze service hebben we veel punten gescoord. We wonnen met 25-14.

De derde set verliep vergelijkbaar met de 2e, al hadden we halverwege wel een behoorlijke dip waarbij Hevo liet zien dat ze aanvallend ook kunnen scoren. Gelukkig herpakten we onszelf goed en we wonnen met 25-17.

In de 4e set begonnen we slecht en Hevo kwam al snel op voorsprong. Op een gegeven moment stond het 14-7 voor Hevo en zag het er naar uit dat we onnodig een set in Heino zouden laten. We bleven vechten en we bleven het geloof houden. Boven de 20 maakte Hevo een paar onnodige fouten en wij hadden een paar mooie aanvallen waardoor we de set alsnog wonnen met 25-22.

Geen briljante start van de 2e helft van het seizoen, maar gelukkig wel een 4-0 overwinning. Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 18 januari, om 16.30 uur in Twello tegen Voorwaarts. Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden, dus graag tot dan!