Afgelopen zaterdag speelden we in de mooie nieuwe sporthal in Vaassen. De tegenstander was Blok EVC. Blok stond voor de wedstrijd op de 4e plek, maar wanneer ze van ons zouden winnen dan zouden ze een plekje stijgen naar de 3e plaats. De thuiswedstrijd was er eentje waarin we hard moesten werken, maar die we wel wonnen met 3-1. We hadden afgelopen week goed getraind op het spel van Blok, en het was te merken dat zij vooral getraind hadden om ons midden dwars te zitten… Het pakte voor ons alleen wat beter uit, want ook de uitwedstrijd wonnen we met 3-1.

We begonnen de eerste set niet sterk. Normaal scoren we vrij veel met onze service, maar zaterdag maakten we in de eerste set veel te veel servicefouten. Blok maakte deze set weinig fouten waardoor ze de hele set voor stonden. We kwamen af en toe nog wel een paar punten dichterbi, maar we bleven toch altijd op een paar punten achterstand staan. Blok won de eerste set dan ook doordat zij een stuk constanter speelden met 25-19.

Dat we de eerste set verloren was enorm balen, maar we wisten dat het mede kwam doordat we zelf teveel fouten maakten. Gelukkig maakten we in de 2e set een stuk minder fouten en we begonnen aanvallend ook meer te scoren. We serveerden deze set ook beter en maakten het Blok moeilijker om te scoren. Nadat de scheidsrechter een mooi gehandbalde prikbal goedkeurde werd de coach van Blok steeds chagrijniger en wij werden steeds vrolijker. Dit zorgde er voor dat Blok een beetje uit hun spel raakte en gaf ons de kans door te blijven gaan met scoren en uit te lopen op Blok. Het laatste punt van deze set ging via het midden waar netjes werd afgerekend met een 3-mansblok. De 2e set wonnen we met 25-19.

Door de winst in de 2e set kregen we het geloof dat we deze wedstrijd winnend af moesten kunnen sluiten. In de 3e set gingen we verder waar we in de 2e set mee waren begonnen maar we deden er nog een schepje bovenop.  Zoals ik al zei, was het wel duidelijk dat Blok vooral getraind had om het ons midden moeilijk te maken, maar hierdoor hadden we op de buitenkant en op achterover meer kansen om te scoren. Dit pakte vooral in de 3e set erg goed uit. Daarnaast maakten we vrij weinig fouten. Ondanks dat Blok aanvallend ook zeker een aantal mooie ballen scoorden, sloten wij mede door een paar mooie serivceseries de 3e set winnend af met 25-15.

In de 4e set begon Blok goed en ze bouwden een kleine voorsprong op. Deze voorsprong haalden wij door een goede serviceserie wel weer bij. Daarna begonnen wij beter te spelen, maar ook Blok was lekker bezig. Gelukkig scoorden wij net iets meer. De 4e set sloten we winnend af met 25-19, en hierdoor wonnen we de wedstrijd met 3-1.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag, 28 februari om 19.30 uur in Zeewolde.