VCH (Volleybal Combinatie Harderwijk / Hierden) of zoals aan het begin van het seizoen nog HSC (Hierdense Sport Combinatie gok ik..) is een combinatieteam van VVH en HSC met een stel super jonge meiden waar best wat potentie in zit. Ze hadden dit seizoen uit 7 wedstrijden nog maar 5 punten gehaald. Door de wedstrijd tegen ons staat de teller nu op 5 punten uit 8 wedstrijden. Wij deden namelijk wat we moesten doen en wonnen met 4-0. We speelden niet zo enorm met het gas er op als we andere wedstrijden wel hebben gedaan, daardoor voelde het niet als de meest briljante wedstrijd, maar ach de punten zijn binnen. Anneke kon er vandaag helaas niet bij zijn, dus met 11 vrouw en 1 man sterk begonnen we aan de wedstrijd.

De toss werd weer gewonnen en nadat wij voor het beginnen met de service hadden gekozen wilden zij graag van kant wisselen. Lekker nutteloos en nogal onpraktisch want je moet alle spullen meeverhuizen moeilijkmoeilijk. Ook de semi-autisten in het team hadden geen moeite met deze wissel want we begonnen de eerste set met een mooie serviceserie, en na 4-0 had van ons team alleen Jasmijn de bal nog maar aangeraakt. Toen dacht VCH waarschijnlijk, ja wat jullie kunnen dan kunnen wij ook en ze gooiden er ook even een mooie serviceserie uit. Op 10-10 vond Alfonso het tijd voor een time-out om ons even wakker te schudden. Dat hielp, want al snel pakten we weer een voorsprong en stond het 16-11. Vanaf dat moment pakten zij nog 8 en wij nog 9 punten, waardoor we de set wonnen met 25-19. Dat de set af was, was voor iedereen nogal een verrassing… De bal werd door ons (dachten we) uitgeslagen, maar nee het was toch touché en de bal ging naar ons. Op het moment dat wij al weer aan de overkant van het veld waren stond een verbaasd VCH daar nog steeds. Vanaf dat moment was touché het woord van de wedstrijd.

Wat we uit de eerste set hadden geleerd is dat servicedruk deze wedstrijd erg belangrijk was. We bouwden in het begin van de set weer een kleine voorsprong op, maar omdat we niet goed genoeg ons eigen spelletje speelden lukte het VCH wel weer om in de buurt te komen. Het bleef de hele set erg dicht bij elkaar, maar op 20-20 vonden we het wel genoeg. Door de service van Esther kwamen we op 24-21 en vervolgens pakten we direct het punt. We wonnen de 2e set met 25-21.

De derde set was vergelijkbaar met de tweede. Wij bouwden dankzij een goede service en wat mooie aanvallen een voorsprong op. Een voorsprong die VCH wel weer wist te verkleinen door ook een goede service en een aanvaller op midden die met een gekke aanval wel wat mooie ballen wist te scoren. Ik weet trouwens niet of ze dit zal lezen.. maar ik zou wat aan m’n aanvalsslag gaan doen als ik jou was, anders heb je binnen no-time je schouder naar de mallemoeren. Ook in deze set kwam het woord van de wedstrijd weer regelmatig voorbij. Bij elke bal die VCH uit sloeg zongen ze namelijk in (kinderen voor kinderen) koor: ‘touchééééééé’. De scheids viel blijkbaar voor de charmes van de jongedames, want hij trapte er regelmatig in. Zelfs een bal die, en ik overdrijf niet, 150 meter over het blok heen vloog werd nog touché gegeven. Net als in de vorige set maakten wij aan het eind van de set duidelijk het verschil. De derde set werd gewonnen met 25-19.

Nou is het gevaar van het voorstaan met 3-0 tegen een tegenstander, waartegen je het aan je stand verplicht bent met 4-0 te winnen, dat je inkakt. We hebben het gezien bij Alterno, Gemini en Rebelle, zij lieten namelijk allemaal een set liggen tegen VCH. Wij niet, wij begonnen de laatste set namelijk zoals we gehoopt hadden de hele wedstrijd te spelen. Alles ging namelijk zoals het hoort. Er werd goed verdedigd, de pass werd netjes gebracht, de set-ups waren onvoorspelbaar, de aanvallen waren afwisselend, enz enz. We kwamen dan ook al snel op 8-3 voorsprong en dat bouwden we netjes uit naar 20-10. Daarna zakte het bij ons wel iets in, maar de voorsprong was inmiddels groot genoeg om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. We pakten de vierde en dus ook laatste set met 25-16 en daarmee de wedstrijd met 4-0.

Na de wedstrijd was het nog even snel met het publiek kletsen, maar dan toch snel onder de douche want we gingen naar Sas voor het sinterkerstdobbelspel. Het was erg gezellig en we hadden natuurlijk veeel te veel lekkere dingen meegenomen.. Samenvatting van de avond: An moest lachen om het woord piemel (huh ja echt), Marlon had wat moeite met het uitspreken van het woord eau de toilet, wij super makkelijk zijn in het veranderen van de regels, Sharon toch heel graag haar zelf gekochte cadeau wilde hebben maar Joyce ging er mee naar huis, iets met glijmiddel waar ik verder geen namen bij ga noemen, Ilse fan is van dekens met mouwen in panterprint, Siem haar motto ‘enjoy the little things in life’ op canvas had meegenomen, veel sokken, er waren nog monchourolletjes over, ook nog iets met kama sutra shotglaasjes, de kat van Sas vond het ook leuk dat we er waren, een prachtig fotolijstje wat door de kabouters (dit is echt een goeie grap) opeens op het toilet van Sas terecht was gekomen 🙂 EN dat ondanks dat we het leuk vinden cadeaus van elkaar weg te jatten.. we zijn wel zo lief om aan het eind van de laatste ronde nog cadeautjes uit te delen. #worldpeace

De laatste wedstrijd van 2015 spelen we aanstaande zaterdag al om 12.00 uur (zzzzzzz) in Nijmegen tegen VoCaSa dames 3. Zij zijn op dit moment nummer 2 (met 1 puntje minder dan Rebelle maar ook 1 wedstrijd minder) en hebben nog maar 1 wedstrijd verloren. Ik zeg.. mooie uitdaging om daar een 2e wedstrijd aan toe te voegen.