Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen VVH op het programma. VVH heeft deze competitie geen sterke start, maar wist vorige week wel met 3-1 van Blok te winnen. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden hadden we wel verwacht, met de 3-1 winst zijn we dan ook erg blij. We hebben niet 1 punt verloren, maar we hebben er 4 gewonnen. Helaas kon Esther nog steeds niet meedoen, Johan had werkverplichtingen en Marlon zat lekker in Londen, maar gelukkig kon Chantal wel weer met ons meedoen.

De eerste set begonnen we redelijk, maar we speelden wat gehaast. VVH kon hierdoor goed bij blijven. De meiden van VVH zijn behoorlijk lang, wat er vooral op de buitenkant voor zorgde dat we iets meer moeite hadden met scoren. Nadat we wat rust in ons spel hadden gekregen, begonnen we ook een stuk stabieler te spelen. We wonnen de eerste set met 25-17.

De tweede set verliep niet zoals we hadden gehoopt. We maakten zelf verschrikkelijk veel servicefouten, terwijl deze wedstrijd de service extra belangrijk was. We merkten namelijk dat met een beetje servicedruk VVH totaal niet aan aanvallen toe kwam. Helaas lukte dit in de tweede set helemaal niet. VVH kwam vaak aan aanvallen toe en scoorde een aantal mooie punten. Het ging de hele set behoorlijk gelijk op, maar helaas maakten wij de laatste 2 punten 2 onnodige fouten en won VVH de 2e set met 26-24.

We waren een beetje teleurgesteld door het verlies van de 2e set, maar een 3-1 overwinning zat er zeker nog in. Maar ook in de derde set begonnen we niet sterk en we kwamen dan ook al snel 5 punten achter te staan. In tegenstelling tot in de tweede set wisten we in deze set wel de kracht te vinden om positief te blijven en de set naar ons toe te trekken. We wonnen de derde set op karakter met 25-19.

Wat er vandaag precies aan de hand was.. geen idee maar ook in de 4e set keken we al snel tegen een achterstand aan, maar op 8-5 achter kwam Jasmijn aan service. Voordat we het wisten stonden we met 16-8 voor! Wat een geweldige serviceserie. Deze serie had VVH gebroken en ons vleugels gegeven, de rest van de set ging vrij eenvoudig en we wonnen deze dan ook met 25-11.

Volgende week spelen we om 18.30 uur in Oldebroek tegen Blauw Wit. Blauw Wit doet het goed dit seizoen, we verwachten dan ook een erg spannende wedstrijd.