Op de avond van ons teamuitje mochten we in Oldebroek spelen tegen de nummer 2 van dit moment. Blauw Wit is net als wij het seizoen goed begonnen. Ze hadden tot nu toe 2 wedstrijden verloren dus dat we het niet makkelijk zouden krijgen hadden we wel verwacht. Gedurende de wedstrijd werd dit dan ook erg duidelijk. Blauw Wit speelde sterk en we wisten helaas maar 1 puntje mee naar huis te nemen.

Het doel in de eerste set was om Blauw Wit te overdonderen, en dat lukte! We stonden al snel met 8-2 voor. Het lukte ons niet om deze voorsprong vast te houden. Blauw Wit serveerde goed, maar we hielden de servicepass redelijk onder controle. Aanvallend wisten we er in het begin van de set aan de buitenkant nog wel doorheen te komen, maar Blauw Wit speelde hier slim op in. We scoorden nog wel wat ballen via de buitenkant, maar wel een stuk minder dan normaal. Op achterover en via het midden werd nog wel gescoord. Blauw Wit is een team wat ook aanvallend sterk is, met name de 3 meter ballen waren lastig te verdedigen. Nadat Blauw Wit de onze voorsprong weer had ingehaald bleven zij stabiel spelen, en maakten wij een paar onnodige fouten. Hierdoor ging de eerste set met 25-21 naar Blauw Wit.

Dat we de eerste set verloren was even slikken, maar met 1 verloren set is nog niet meteen de hele wedstrijd voorbij. Vol enthousiasme begonnen we aan de 2e set en deze hele set wisten we een kleine voorsprong vast te houden. Toen we bij de 20 waren lukt het opeens niet meer. Blauw Wit serveerde goed waardoor wij niet lekker konden aanvallen. De eindsprint van Blauw Wit konden we niet op tijd stoppen en ze pakten de 2e set met 25-22.

Zoals ik al eerder heb gezegd, een 5-setter is niet onze favoriete bezigheid, maar in dit geval hadden we het wel een goed idee gevonden. Het leek er in het begin van de 3e set echter op dat we ook de derde set aan Blauw Wit zouden laten. Ze kwamen al snel op een punt of 5 voorsprong te staan. We lieten de koppies deze set niet hangen en we serveerden een stuk sterker. Ook kregen we meer grip op de 3-meter aanvallen van Blauw Wit. We waren dan ook heel blij dat we de 3e set wonnen met 25-19.

Het goede spel van de 3e set vasthouden was het doel voor de 4e set. We hadden het idee dat wanneer het ons zou lukken deze set te pakken, dan we dan ook de wedstrijd naar ons toe zouden trekken. We begonnen de 4e set prima, maar Blauw Wit bleef erg sterk spelen en won de 4e set met 25-19.

Helaas is onze eerste verlieswedstrijd dit seizoen een feit, maar eerlijk is eerlijk.. Blauw Wit speelde erg goed, want een slechte pot hebben wij echt niet gespeeld. Kan nu al niet wachten op de thuiswedstrijd 🙂 Het was erg leuk om zoveel Eerbeeks publiek op de tribune te zien! Heel erg bedankt dat jullie met ons mee zijn gereisd naar Oldebroek. Spijtig dat we jullie niet wat meer hebben kunnen laten zien.

Het aansluitende teamuitje had gelukkig niet te lijden onder het verlies in Oldebroek. We hebben heerlijk gedobbeld en daarna nog een dansje en een drankje in de Babbel gedaan.

Aanstaande zaterdag spelen we al weer tegen Heeten Sportief. De uitwedstrijd wonnen we met 4-0 en we gaan er dan ook alles aan doen om dat thuis weer te doen. We spelen om 17.30 uur, graag tot dan.