Daar was dan al weer onze laatste uitwedstrijd van dit seizoen, wat is het toch snel gegaan. We speelden tegen Gemini uit Elst, een team waar we het in de thuiswedstrijd niet makkelijk tegen hebben gehad en een van de weinige teams in de competitie die net als wij een sterk midden hebben. Om onze 4e plek op te ranglijst wat te verstevigen zou winst mooi meegenomen zijn (naast dat we gewoon niet zo van verliezen houden). Het leek er helaas op dat de koek een beetje op is, want bij ons ging het niet zo lekker en bij Gemini wel. We verloren met 3-1. Het scheelt dat Pegasus dat ook deed, waardoor onze voorsprong gelijk is gebleven. Het puntje wat we deze wedstrijd hebben gehaald was al weer ons 250e punt in 3 seizoenen, dat doen niet veel teams ons na (denk ik :-)).

 

Naast Ilse en Esther, die nog steeds geblesseerd zijn, zat ook de grieperige Simone naast Tom en Johan op de bank. Gelukkig was Mandy weer bereid om met ons mee te gaan. Na maar liefst 2 mini’s van de week (zucht), waarbij Anneke de meest briljant geacteerde lelijke set-up ooit gaf, kon de eerste set beginnen. De eerste set begonnen we goed. We hadden de service van Gemini onder controle en vanaf alle posities werd goed aangevallen. Gemini stond ook netjes aan te vallen waardoor we niet al te makkelijk wat punten uitliepen. Wel hadden we deze set een paar puntjes voorsprong die we mede dankzij onze service langzaam uitbouwden. We wonnen de 1eset met 25-18.

 

Dat het niet makkelijk zou worden hadden we na de eerste set wel door. Gemini is een sterk team wanneer ze de pass goed kunnen brengen. De servicedruk hoog houden was dan ook een van de dingen die deze wedstrijd extra belangrijk was. Dit lukte in de 2e set wat minder goed dan in de eerste set en ook begon Gemini beter te serveren. Het liep in het begin van de set nog gelijk op, maar het was Gemini die sterker begon te spelen en de set won met 25-17.

 

Ook in de 3e set speelden we niet goed genoeg, maar we maakten ons ook veel te druk over allerlei randzaken. In plaats van de energie te steken in de set en ons eigen spel maakten we ons druk over het kinderachtige gedrag van een aantal van de tegenstanders en het geneuzel en een aantal keuzes van de scheidsrechter. Als er naast de mini van de week ook een mierenneuker van de week geweest zou zijn dan zou de prijs zijn gegaan naar de 1e scheidsrechter. Nou heb ik voor een van de tegenstanders ook nog wel een mooie prijs in gedachten, maar laat ik het netjes houden... We verloren ook de 3e set, dit maal met 25-15.

 

In de vierde set wilden we er alles aan doen om er een 5 setter uit te slepen. Dit ging helaas niet zoals verwacht. In tegenstelling tot de vorige sets had Gemini opeens besloten om goed te gaan blokkeren en dat deden ze best wel behoorlijk. Daarnaast lukte het ons niet om genoeg druk te brengen met onze services, waardoor Gemini gebruik kon maken van hun sterke midden. Het leek er op alsof niks meer lukte bij ons, en in plaats van een 5 setter werd het een duidelijke 3-1 overwinning voor Gemini, zij wonnen de 4e set met 25-12.

 

Het is natuurlijk jammer dat we de wedstrijd verloren, maar we spelen natuurlijk al behoorlijk wat weken met een erg beperkte selectie waardoor er minder kan worden gewisseld. Als het dan even wat minder gaat doen we natuurlijk ons best om er wat van te maken, maar zoals zaterdag pijnlijk duidelijk werd lukt dat helaas niet altijd. Gelukkig lijdt de sfeer in het team helemaal niet onder het verlies. Afgelopen zaterdag hebben we gezellig met het team (helaas zonder de zieke Simone) gegeten bij onze oud sponsor Bistro De Zaak” in Eerbeek. We kunnen ook niet wachten op ons weekendje weg, Fryslân zet je maar vast schrap 🙂

 

Aanstaande zaterdag spelen we al weer onze laatste wedstrijd van dit seizoen. We spelen lekker thuis tegen Arvevo dames 2. Er staat voor ons helemaal niks op het spel, behalve dat we het wel leuk zouden vinden 4e te blijven en het seizoen winnend af te sluitenVoor onze tegenstander Arvevo dames 2 staat erook niks meer op het spel, ze staan 11e en kunnen ook niet meer hoger of lager. We spelen om 19.00 uur in de Bhoele dus onze laatste wedstrijd van dit seizoen, dit zal ook meteen de laatste wedstrijd zijn waarin Tom en Johan ons zullen coachen. Zij nemen na 3 geweldige seizoenen afscheid van ons. Hopelijk kunnen we beide heren en ook het publiek nog trakteren op een mooie afsluiter.