Gisteren speelden we thuis tegen Ormi dames 1. Vorig jaar wisten we twee keer van Ormi te winnen, maar dat ging niet al te makkelijk. We hadden gehoord dat ze zich dit jaar weer iets hadden versterkt. Het was dan ook best vreemd om te zien dat Ormi pas 2 punten had gehaald uit 3 wedstrijden. Wel moet gezegd worden dat dit tegen waarschijnlijk de betere teams uit de competitie was. Tijdens deze wedstrijd bleef Saskia helaas ziek thuis, daarom hebben we Mieke uit dames 2 gevraagd om met ons mee te doen (bedankt nog!) en Ielze zit nog te genieten van het zonnetje op Curaçao. Ook ontbrak er een scheidsrechter…. een 2e scheidsrechter heeft nooit op papier gestaan, en ook de eerste is niet komen opdagen. Gelukkig was Jan bereid om onze wedstrijd te fluiten en vond ook Ormi dat prima. Na het inslaan waren we best wel onder de indruk van Ormi, maar we weten inmiddels dat het inslaan niet per se iets zegt over de kwaliteiten tijdens de wedstrijd zelf… al konden de 2 midden speelsters van Ormi de ballen tijdens de wedstrijd net zo hard op de grond krijgen als tijdens het inslaan. Na 3 prima sets volgde er nog een slechte 4e set, we wonnen wel met 3-1. Direct na de wedstrijd baal je dan enorm, omdat je het idee had na de 3e set dat 4-0 moest gaan lukken. Inmiddels baal je nog steeds wel een beetje maar ben je ook wel blij met 4 punten.

De eerste set begon tot 10 punten gelijk op. Aan beide kanten werden mooie ballen gescoord en we deden niet voor elkaar onder. Boven de 10 legden wij iets meer druk in de service, we hadden een aantal series waardoor we wat wisten uit te lopen. Doordat we meer druk legden in onze service zorgden we er voor dat de spelverdeelster het sterke midden van Ormi niet goed kon aanspelen. Op 19-12 lukt het Ormi nog wel om ietsje dichter bij te komen, maar wij hielden het verschil groot genoeg om niet meer in de problemen te komen. We pakten de eerste set met 25-18.

We waren blij met de winst van de eerste set, maar hadden wel het idee dat Ormi nog niet hun beste spel aan het spelen was. Met volledige focus startten we de tweede set. Tot de 10 ging het net als in de eerste set gelijk op, maar na een serviceserie van Ilse sloegen we een gat van 5 punten en kwamen we op 16-11 voorsprong te staan. Het lukte Ormi nog wel om het gat te verkleinen, maar toen Simone op 23-20 in het veld kwam voor haar service was het klaar. We wonnen de 2e set met 25-20.

De derde set begon briljant. Het lukte Ormi nauwelijks om de service van Jasmijn onder controle te krijgen. De ketsers vlogen je om de oren, en de keren dat ze de bal wel aan onze kant van het veld wisten te krijgen maakten Joyce en Yneke het op de buitenkanten keihard af. Na 2 time-outs en 3 wissels aan de kant van Ormi stond het inmiddels 11-0 voor ons, best een lekker begin. We bleven de hele derde set goed spelen en briljante ballen scoren. Op 23-7 leek het er op dat we Ormi onder de 10 zouden houden, maar zij hadden nog een kleine opleving. Uiteindelijk pakten we de derde set met 25-12.

Na zo’n (te) makkelijke overwinning van de derde set is het altijd uitkijken voor de laatste set. Wij hebben al gewonnen, Ormi heeft al verloren, dus voor hun staat er weinig meer op het spel (behalve 1 punt) en ze kunnen dus lekker alles of niets gaan spelen. Dit pakte goed voor ze uit. Waar bij hun alles wel lukte, lukte bij ons steeds minder. We begonnen de set met een kleine achterstand, maar tegen de 10 stonden we al weer op gelijke hoogte met Ormi. Op dat moment kregen we moeite met de service van Ormi, maar ook aanvallend maakten we het niet meer af en Ormi liep op ons uit. Op 19-14 stonden we dus 5 punten achter. Op dat moment is het nog wel mogelijk om dit nog goed te maken, maar helaas kwam daar weer een serviceserie die we niet onder controle kregen en ook maakten we onnodige fouten in de aanval. Ormi won de laatste set met 25-14. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd wel met 3-1, maar omdat je dan die laatste set verliest heb je toch een baalgevoel.

Na deze 3-1 overwinst staan we netjes op een 4e plek op de ranglijst. Aanstaande zaterdag spelen we tegen de huidige nummer 1, Auto van Oort Rebelle dames 1. Naar horen zeggen hebben ze daar 2 hele vervelende coaches :-p. We spelen in Dieren in Theothorne om 18.45 uur.

Heeft er trouwens nog iemand een ballentas over waar 6 ballen in kunnen? Iemand die ik niet verder bij naam zal noemen heeft namelijk onze ballentas per ongeluk in een kaars gelegd, en die tas kan daar blijkbaar niet zo goed tegen. Dankzij de oplettendheid van de vader van Joyce bleef het bij een verschroeide tas en wat kleine brandplekjes op een paar handen, de ballen zijn ongedeerd gebleven. Wel liggen ze nu eenzaam verdeeld over 6 sporttassen (aaaaah superzielig). Dus operatie ‘zoek een nieuwe ballentas die niet in de fik heeft gestaan’ kan beginnen.