Nadat we de eerste 3 wedstrijden in 2015 niet lekker zijn begonnen speelden we de 4e wedstrijd deze maand tegen BOVO in Aalten. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen, maar BOVO doet het goed en staat op de 2e plaats op de ranglijst. Daarnaast hebben we het in de thuiswedstrijd ook niet echt makkelijk gehad. Na 3 goede sets speelden we de laatste set nog steeds niet slecht, maar net iets minder goed, we wonnen met 3-1.

Achteraf bleek dat we er met de 3-1 overwinning voor hadden gezorgd dat Tom en Johan 3 kratten bier zouden krijgen. Een beetje jammer dat wij geen bier drinken, misschien dat de persoon die deze belofte heeft gemaakt het bij 1 krat bier kan houden en dan voor ons een aantal flessen wijn en/of boswandeling wil leveren? Wij hebben namelijk ook een behoorlijke bijdrage geleverd aan deze overwinning ;-). Ben overigens heel benieuwd of de persoon die deze belofte heeft gemaakt zich hier ook aan gaat houden. We gaan het zien… en hopelijk ook proeven.

We begonnen de wedstrijd met z’n 10en. Esther is helaas nog steeds geblesseerd en Ielze was vanwege privé-omstandigheden afwezig. In de eerste set werd pijnlijk duidelijk dat we de wedstrijd eigenlijk maar met z’n 9en zijn begonnen. We speelden met een digitaal wedstrijdformulier, hier worden van tevoren alle speelsters automatisch op gezet en die hoeven dan alleen nog even te worden gecontroleerd. Om een lang verhaal kort te maken… We hebben het niet goed (genoeg) gecontroleerd en Simone stond niet op het lijstje. Toen ze er halverwege de eerste set werd ingewisseld voor de service kwam vanaf de teltafel het vervelende bericht “staat niet op de kaart”, en net als bij lingo is dat een slecht teken… Simone mocht dus niet meedoen en kon haar trainingspak weer aantrekken :(. We begonnen de set goed, maar dit akkefietje gaf ons extra motivatie om nog harder te gaan knokken. We hielden de servicedruk er behoorlijk op en nadat het tot ongeveer 16-16 redelijk gelijk op ging had BOVO geen antwoord meer op onze service en pakten wij de set met 25-16.

Een heerlijk gevoel dat we eindelijk ons eigen niveau weer halen! Dit gevoel en het goede spel hielden we vast in de 2e set. Wij bleven goed spelen en maakten weinig fouten. BOVO maakte veel servicefouten en ook aanvallend sloegen ze veel ballen uit. Onze pass en verdediging liep lekker vandaag, en naast met onze armen kunnen we ook prima met ons hoofd passen (auw..). Doordat onze pass vandaag goed liep had Jasmijn de aanvallers weer voor het uitzoeken. Dit zorgde er ook regelmatig voor dat het blok van BOVO niet helemaal op de juiste plek stond, waardoor wij lekker konden scoren. Als de pass dan een keer iets te scherp lag kon Jasmijn haar spierballen laten zien door tijdens een potje baldrukken elke keer te winnen, ook van meiden die een stuk langer zijn. De tweede set wonnen we met 25-18.

Tegen alle verwachtingen in stonden we 2-0 voor tegen BOVO. We spraken af om door te blijven gaan zoals we in de eerste 2 sets hadden gedaan. Dat BOVO ook wel wilde winnen werd in de 3e set duidelijk. Ze begonnen een stuk beter te spelen en voornamelijk minder fouten te maken dan in de eerste 2 sets. Doordat wij goed bleven serveren zorgden we er voor dat BOVO niet op voorsprong kwam te staan. Pas aan het eind van de set kwamen ze nog eng dichtbij. Maar we maakten het zelf netjes af en wonnen met 25-23.

Tom benoemde nog maar eens dat dit toch echt wel een stukje leuker is dan spelen tegen Keizersprong.. Hiermee doelde hij onder andere op het niveau van de tegenstander, maar ook op de aanmoedigingen vanuit het publiek. Deze aanmoedigingen waren voornamelijk voor BOVO, maar de trommelende mannen op de tribune maakten er een mooi sfeertje van, waar wij ons ook prima in konden vinden. Marion, onze enige supporter die vandaag was meegekomen, kwam dan ook niet boven de herrie vanaf de tribune uit. Het verboden woord werd niet genoemd, maar toch wonnen we de laatste set niet. BOVO maakte in de 4e set enorm veel servicefouten, maar hier maakten wij geen gebruik van. Ook wij maakten veel fouten in de service, of onze service was niet moeilijk genoeg waardoor BOVO direct kon scoren. We liepen de hele set een paar puntjes achter en het lukte ons niet deze achterstand goed te maken. BOVO won deze set met 25-21.

Ook al hebben we niet met 4-0 gewonnen, het bleek onze 50e winstpartij te zijn die we onder leiding van Tom en Johan hebben behaald in 3 seizoenen. Een prestatie die zeker het benoemen en een (appel)taart waard is. Een andere prestatie die het benoemen waard is, is dat Melissa na een aantal weken afwezigheid 3 hele goeie sets heeft gespeeld en weer helemaal terug is :).

Volgende week, 31 januari, spelen we om 18.30 uur thuis in de Bhoele tegen Renswouw. De uitwedstrijd werd net met 3-2 gewonnen. Graag tot dan!