In de 3e ronde van de beker speelden we vanavond tegen WIK (Willen is kunnen) Steenderen dames 1. Het team komt uit in de promotieklasse en speelde tegen ons een hele goede pot. Ze zorgden er namelijk voor dat wij niet lekker ons eigen spelletje konden spelen en kwamen zelfs op een 2-1 voorsprong te staan. De laatste 5-setter kan ik me nieteens meer herinneren, maar gelukkig wonnen we deze met 3-2. Dit ging echt alles behalve makkelijk.

Het was in de voorbereiding vandaag verdacht stil op de app. Normaal heb je na een dagje niet kijken een stuk of 50 gemiste appjes, maar dat viel vandaag reuze mee. Sharon wist Ilse nog wel even aan het schrikken te maken, maar gelukkig was dat ook snel weer opgelost. Nou is 20.00 uur spelen niet eens heel vroeg, maar toch blijft het even haasten. Marlon en Saskia waren zo vroeg dat ze lekker in de kantine aan het wachten waren tot de rest zou komen, maar tot hun verbazing zagen ze na een tijdje opeens het halve team al in de zaal staan… Was de rest NOG vroeger.. het moet niet gekker worden (maar dat wordt het wel!). Bij binnenkomst in Steenderen word je vriendelijk verwelkomd door een gigantische aardappellucht (is weer eens wat anders dan een papierfabriek) en iedereen had spontaan zin in McDonalds.. nou zit die net niet op de route, maar ach een detour op de terugweg via Zutphen biedt dan uitkomst. Die Mac moest eerst nog verdiend worden, dus lekker inspelen en beginnen aan de eerste set.

Ik won voor de verandering de toss dus wij mochten beginnen met serveren. Dit met een bal die me behoorlijk veel deed denken aan die ballen van vroeger die je bij trefbal gebruikte, je weet wel van die zachte zodat ook de motorisch niet helemaal geweldige leerlingen zonder gebroken neus het veld konden verlaten… De scheidsrechter was het helaas niet met ons eens en ook WIK vond deze bal prima, het bleek later een betoverde bal te zijn. We speelden met een digitaal wedstrijdformulier, dus ik heb geen idee van de details van hoeveel punten we wel niet voor en achter stonden in de sets (het enige voordeel van het papieren wedstrijdformulier)… Maar volgens mij keken we al vrij vlot tegen een achterstand aan. WIK stond namelijk behoorlijk goed te serveren, wij maakten in de eerste set ook veel te veel fouten waardoor de eerste set naar hun ging met 25-21.

Foutenlast omlaag, onze servicedruk omhoog en iets slimmer aan het net waren de aandachtspunten aan het begin van de 2e set. Hier hielden we ons vrij netjes aan, want in deze set konden we al iets meer ons eigen spelletje spelen. WIK stond nog steeds behoorlijk goed te serveren en ook aanvallend lieten ze mooie en ook slimme dingen zien. Wat wel opvallend was, was het dipje bij WIK in deze set. Per abuis (ja echt) speelden we op een gegeven moment met een niet betoverde, en ook hardere.. dus fijnere.., bal. Of het nou toeval was of niet, met deze niet betoverde bal speelden wij opeens een stuk beter.. en zij een stuk minder. Helaas werd dit mysterie (want tja al die ballen lijken toch op elkaar) door de spelverdeelster van WIK ontcijferd en we speelden weer verder met de trefbalbal. Anyhow.. wij wonnen de 2e set met 25-19 en trokken de stand weer gelijk naar 1-1.

WIK had er wel zin in en zo als ook op hun website te lezen valt gaan ze voor de beker. Het zag er deze wedstrijd af en toe ook best wel naar uit dat dat doel weer een stapje dichterbij was gekomen. Gelukkig is en blijft het een spel en kan het alle kanten op. De scheidsrechter van bepaalde dingen de schuld geven is niet altijd nodig, maar op techniek floot hij niet sterk. Dit vonden we allemaal, maar Sharon was daar volgens de scheidsrechter toch wel het meest fanatiek in en hij dreigde met een gele kaart als ze hiermee door zou gaan. Nou is dan je mond houden lastig, maar wel het beste, dus dat probeerden we dan maar. WIK bleef lekker spelen en wij scoorden zelf niet genoeg. Hierdoor wonnen zij de 3e set met 25-20 en konden in de volgende set de winst in de wedstrijd gaan pakken.

Over de vierde set heb ik weinig nieuws te melden, deze leek namelijk op de voorgaande sets.. behalve dan dat wij hem wonnen met 25-20 en hierdoor dus een 5e set afdwongen.

De toss voor de 5e set won ik alweer, joepie! Dus Jasmijn mocht beginnen met serveren en gooide er een prachtige serie uit. Vervolgens deed Melissa hetzelfde en binnen no-time stonden we bij de setwissel 8-1 voor. Kat in het bakkie zou je zeggen.. maar niet is minder waar. Die eigenwijze kat sprong gewoon weer uit het bakkie. Het publiek van WIK werd ook enthousiaster en enthousiaster, trok schoenen uit, sloegen een raam bijna uit z’n voegen.. logisch ook wel, want het werd nog behoorlijk spannend. Dit kwam met name door een hele moeilijke service van WIK die we niet lekker op konden vangen. Het duurde ook niet lang meer voordat we weer op gelijke hoogte stonden. Wij bleven ondanks de stank (veroorzaakt door die meneer die z’n schoen uit trok en hiermee op de tribune aan het meppen was om nog extra geluid te creëren), scherp spelen. Op 12-10 stonden we dus 2 puntjes voor en we bleven keihard vechten. Er kwamen nog een paar hele mooie lange rally’s die om en om werden gewonnen. Op 13-13 stond het al weer gelijk en de spanning was te snijden en de herrie niet om aan te horen dus de tips naar elkaar toe waren niet meer te verstaan. Dankzij een fout aan de kant van WIK en een gigantisch lelijke aanval (die wel scoorde) aan onze kant wonnen wij de 5e set met 15-13 en hiermee de wedstrijd met 3-2. De ontlading en opluchting waren groot. Het meegereisde Spiker publiek startte nog een “Het is stil aan de overkant”, maar dat werd niet door alle WIK supporters even vriendelijk in ontvangst genomen.

 

Het was een keiharde knokwedstrijd, waarbij het er op sommige momenten toch echt op leek dat we er uit geknikkerd zouden worden, maar dat was gelukkig toch net niet zo. Ik wens de dames van WIK nog veel succes verder in de competitie, als ze zo blijven spelen zoals tegen ons dan kan dat nog een mooi resultaat gaan worden, want eerlijk is eerlijk, ze speelden een goede wedstrijd.

 

Na de wedstrijd zagen we in de kleedkamer nog een leuk gedichtje hangen (zie foto), dus we hebben er een mooie teringbende van gemaakt, zoals we dat thuis ook altijd doen. Geintje natuurlijk (oh echt? ja echt!), maar het is wel een gevaarlijk verzoek.

Bordje

Tegen wie we in de kwartfinale van de beker moeten spelen horen we binnenkort. Dit zijn in ieder geval, naast ons, de kandidaten die nog over zijn:

Ecare Apollo 3 Promotieklasse
Set Up 69 1 Promotieklasse
Holyoke 1 1e klasse
Alterno 4 3e divisie
ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo 2 Promotieklasse
Dynamo 2 3e divisie
Wevoc 1 Promotieklasse

 

De volgende competitiewedstrijd is zaterdag tegen Dynamo dames 2 om 13.30 uur. Graag tot dan!