Na een goede voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd van het seizoen voor dames 1.
Dankzij het kampioenschap van vorig jaar mogen we dit jaar uitkomen in de 3e divisie. Daar hebben we natuurlijk super veel zin in en hopen het publiek ook dit jaar weer mooie wedstrijden te kunnen laten zien. We speelden onze eerste wedstrijd thuis en de tegenstander was Arvevo dames 1, tegen dit team hadden we in de voorbereiding gelijk gespeeld. Ook deze wedstrijd waren we erg aan elkaar gewaagd, maar wij wisten toch net iets meer punten te scoren en te winnen met 3-2.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er in dames 1 een aantal dingen veranderd. De spelverdelers dit seizoen zijn Jasmijn en Simone. Jasmijn speelde ook afgelopen seizoen op deze positie en Simone is over gekomen uit dames 2. Joyce heeft ook haar eigen plekje gehouden op de diagonaal en speelt hier samen met Yneke die vorig jaar als passerloper actief was. Twee van de vier passerlopers speelden hier vorig jaar ook, namelijk Ielze en Melissa, zij krijgen dit jaar gezelschap van Anneke die vorig jaar nog op midden speelde en Esther die over is gekomen van de diagonaalpositie. Saskia en Marlon mogen als midden hun kunsten dit jaar weer laten zien. Als derde midden is Ilse dit jaar bij ons komen spelen, afgelopen seizoen speelde ze bij Arvevo (de tegenstander van zaterdag). In het achterveld mag ook dit jaar Sharon als libero de ballen van de grond halen. Het zijn ook dit seizoen weer Tom en Johan die de boel in goede banen (proberen) te leiden.

En toen was het zo ver… zaterdag 26 september, de eerste wedstrijd voor dames 1 van dit seizoen. Bijna het hele team was al vanaf een uurtje of 3 in de Bhoele om dames 2 en heren 1 aan te moedigen. Een paar uurtjes voor de wedstrijd kwam een telefoontje uit Dieren dat Ilse ziek was. Ten eerste super vervelend voor haar natuurlijk, maar in het team ontstond ook wel een beetje stress. Saskia is namelijk een paar weken geleden door haar enkel gegaan en kon nog niet meedoen deze wedstrijd. Oh oh.. wat nu? Want nu hadden we alleen nog Marlon als midden, en we dachten dat de scheidsrechter er niet in zou trappen als we haar gewoon constant voorin zouden laten spelen. Dus op zoek naar een oplossing.. De meest logische keuze zou zijn geweest Anneke op midden, maar waarom logisch doen als het ook onlogisch kan 😉 dus na goed overleg werd besloten dat Yneke op midden zou gaan starten, mocht dat niet goed uitpakken kon altijd Anneke nog naar midden. Er zit natuurlijk een hele tactiek en ook nog wel een logische reden achter waarom Anneke niet en Yneke wel, maar dat is geheim :-). En Yneke (al zeg ik het zelf) speelde voor een niet midden een goeie pot op deze plek.

We begonnen de wedstrijd wat zenuwachtig, maar gelukkig schudden we dat al snel van ons af. Het ging een hele tijd behoorlijk gelijk op. We maakten deze set zelf weinig fouten, waardoor we wisten uit te lopen. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en we wonnen de eerste set met 25-16.

De tweede set speelden we minder sterk, doordat we onnodig veel servicefouten maakten wist Arvevo op ons uit te lopen. Dankzij een goede invalbeurt voor de service van Simone wisten we wel weer een beetje aan te haken. Helaas was daarna de pit er een beetje uit en begonnen we zelf veel fouten te maken waardoor Arvevo de 2e set won met 25-18. De derde set leek erg op de 2e, we maakten zelf teveel fouten waar Arvevo dankbaar gebruik van maakte. De 3e set wonnen ze met 25-19.

We hadden al heeeeel lang geen 5-setter gespeeld, dus dat leek ons na de 2-1 achterstand wel leuk om weer een keer te doen. We speelden de 4e set een stuk beter en het enthousiasme was ook weer terug. We maakten nog wel teveel servicefouten, maar wisten deze fouten dankzij een goede pass en een aantal mooie aanvallen wel goed te maken. We hadden aan het eind van de set een mooie voorsprong opgebouw, maar Arvevo kwam dankzij een sterke service weer een stuk dichterbij. Gelukkig trokken wij deze set aan het langste eind en wonnen met 25-23.

De toss voor de 5e set werd gewonnen en door een goede serviceserie van Jasmijn kwamen we op een mooie voorsprong te staan. Wij bleven enthousiast spelen en ook bij de wissel stonden we voor. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en we wonnen de 5e set met 15-10 en hiermee de wedstrijd met 3-2.

We waren natuurlijk heel erg blij dat we ondanks dat we maar 1 ‘echte’ midden hadden wel wisten te winnen met 3-2. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 4 oktober om 16.30 uur in Wijchen tegen Trivos.