We zijn al weer op de helft van de competitie, dus we gaan nu teams voor de 2e keer treffen. Ook al hebben we Voorwaarts nog niet tegenover ons gehad, Heeten zagen we deze competitie voor de 2e keer. De uitwedstrijd in Heeten werd gewonnen met 4-0 en dat wilden we thuis ook gaan doen. Naast 5 punten en het terugpakken van de koppositie stond er dit keer ook een appeltaart op het spel. En tja.. voor appeltaart doen wij natuurlijk alles.

Voordat de eerste set kon beginnen moesten we eerst nog op zoek naar de scheidsrechter. Gelukkig hoefde hij maar uit Apeldoorn te komen en kwam hij nog net op tijd de Bhoele binnen gelopen. Het begin was dus niet helemaal optimaal, maar gelukkig hadden wij daar weinig last van. We begonnen redelijk goed en we bouwden al vrij snel een voorsprong op. Het was nog wel even schrikken, want Ielze en Sharon namen de opmerking “gaan voor alle ballen, ook al ga je met de koppen tegen elkaar” wel erg letterlijk. Ielze had een bloedlip en Sharon een pijnlijke wang, maar gelukkig konden ze allebei verder spelen. Wij speelden redelijk constant en Heeten scoorde weinig. Het stond al snel 20-10 en we gaven deze voorsprong dan ook niet meer uit handen en pakten de eerste set met 25-11.

Een prima begin die we dan ook graag wilden doorzetten. We speelden de 2e set niet zo scherp als de eerste en we maakten wat onnodige fouten. Tot halverwege de set lukte het Heeten om bij te blijven. Toen we met iets meer tempo en wat meer servicedruk gingen spelen wisten we weer weg te lopen bij Heeten en we wonnen met 25-19.

De derde set gaf een heel ander beeld dan de eerste 2 sets. Doordat we de service van Heeten, die eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was, niet goed onder controle kregen stonden we al snel met 8-2 achter. Nou hebben we al wel vaker zo’n achterstand gehad en weer ingehaald, maar een lekker gevoel gaf het niet. Gedurende de set kropen we langzaam dichterbij, maar het liep niet helemaal zoals het hoorde en Anneke mocht haar rentree maken op de buitenkant. Dat pakte goed uit en we haalden Heeten weer bij. Aan het eind van de set wisten wij elke keer setpunt te krijgen, maar maakten deze door hele slordige fouten van onze kant niet af. Bij 29-28 vonden we het wel leuk geweest en maakten het winnende punt van de derde set. We wonnen dus met 30-28.

Na deze onnodig spannende set herinnerde Tom ons nog even aan de appeltaart, de helft van het team was het al weer vergeten. Maar bij 4-0 winst zouden we een appeltaart van Tom en Johan krijgen. Zo niet.. dan hadden ze de taart met z’n 2en opgegeten. Dat we dat niet wilden laten gebeuren was goed duidelijk in de laatste set. Mede dankzij een lange serviceserie van Joyce wonnen we de 4e set met 25-11.

Onze volgende wedstrijd is onze eerste wedstrijd tegen Voorwaarts. Voorwaarts is ook goed begonnen deze competitie, we gaan dan ook heel hard ons best doen om er een mooie pot van te maken. We spelen thuis om 13.30 uur. En oja, de appeltaart was heerlijk :-).