De wedstrijd waar we al een tijdje naar uit zaten te kijken, en die door Voorwaarts zelf in het stukje op hun website een kraker werd genoemd, werd afgelopen zaterdag in de Bhoele gespeeld. We speelden thuis tegen Voorwaarts dames 1. Ze staan 3e, maar hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld en maar 6 punten minder. Tot nu toe had Voorwaarts nog geen wedstrijd verloren, maar het leek ons wel een goed idee om daar een eind aan te maken. Na de eerste set leek het er niet op dat het ging lukken, maar we herpakten ons goed en wonnen de wedstrijd met 3-1 en waren enorm blij 🙂

De wedstrijd begon met een goede voorbereiding, we aten taart om de verjaardag van Sharon te vieren. Omdat er nog wat taart over was, probeerde Sharon de tegenstander nog om te kopen door ze een stukje aan te bieden. In de kleedkamer lagen onze tenues, dankzij Saskia en Marlon, al prachtig op ons te wachten, wat wil een mens nog meer. Met de voorbereiding was dus niks mis. Helaas konden Joyce en Johan er niet bij zijn vanwege werkverplichtingen, Michelle was weer van de partij om met ons mee te doen. Het was erg leuk om weer een volle tribune te mogen zien, met daarop ook een aantal oude bekenden.

We begonnen, mede vanwege het ontbreken van Joyce, in een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Yneke startte op de diagonaal en Anneke verhuisde van het midden naar de passerloper positie. We waren best wel zenuwachtig, waardoor in de eerste set alles eigenlijk net niet lukte. We speelden erg nerveus, we legden niet genoeg druk in onze service, aanvallend sloegen we ballen uit of we maakten het Voorwaarts niet moeilijk genoeg. Voorwaarts hoefde er deze set eigenlijk niet zo heel veel voor te doen, want wij zorgden er wel voor dat er punten aan hun kant van het bord konden worden bijgeteld. Ielze kwam er in deze set nog in voor de pass, dit liep goed maar helaas mocht het niet meer baten en we verloren de eerste set met 25-12.

De zenuwen uit de 1e set waren in de 2e set als sneeuw voor de zon verdwenen. Dankzij een goede start van Jasmijn met haar service liepen we al snel een aantal punten uit. We speelden vol enthousiasme en vanaf de kant werd enthousiast aangemoedigd. Ook de supporters op de tribune en heren 1 vanuit de zaal moedigden ons goed aan. Doordat we in deze set veel meer druk wisten te leggen met onze service, en we iets hadden veranderd in de blokkering op de buitenkant, maakten we het Voorwaarts erg lastig om te scoren. Ook verdedigend waren we erg goed bezig, wat er voor zorgde dat Jasmijn de aanvallers voor het uitzoeken had. Op het midden was Saskia de gaten in de grond aan het slaan maar ook op de buitenkant was Melissa sterk aan het aanvallen. Alsof het allemaal vanzelf ging wonnen we de 2e set wonderbaarlijk makkelijk met 25-8.

Helemaal blij door de winst in de 2e set begonnen we vol enthousiasme aan de 3e. We hadden elkaar er voor gewaarschuwd dat het echt niet zo makkelijk zou blijven gaan, maar dat winst er wel in zou zitten wanneer we zo enthousiast en gefocust zouden blijven spelen. Tot 8 punten ging het gelijk op en werden er zowel aan onze kant, als aan de kant van Voorwaarts een aantal mooie ballen gescoord. Mede dankzij een mooie serviceserie van Melissa liepen we al snel uit op Voorwaarts. Sharon stond de hele wedstrijd enorm goed te verdedigen en ook de servicepass wist ze netjes te brengen. Ook al speelt Anneke normaal gesproken niet als passerloper, het ging zowel passend als aanvallend er goed. We vochten hard voor alle punten en net als in de tweede set stond onze verdediging goed en kon Jasmijn alle aanvallers mooi aanspelen en af en toe ook zelf een leuk puntje meepakken. Marlon stond op het midden de ballen er lekker in te slaan, en heeft ook een paar mooie punten gescoord met haar blokkering. We wonnen de derde set met 25-14.

De vierde set was erg spannend en het ging gelijk op. We hadden van tevoren verwacht dat de hele wedstrijd zo zou zijn gegaan. Voorwaarts stond deze set sterk te verdedigen waardoor het ons meer moeite kostte om de ballen op de grond te krijgen. Mandy werd er net als in de 2e set ingewisseld voor de service en ze zetten een mooie serie neer. Tot aan het eind van deze set bleef het erg spannend. We hielden de rust er goed in, of zorgden dat we af en toe iets langer rust hadden… waardoor we Voorwaarts niet de kans gaven om op ons uit te lopen. Door een goed blok van Yneke werd ook het laatste punt van de wedstrijd gescoord en wonnen we de 4e set met 25-23 en de wedstrijd met 3-1.

We waren super blij met de overwinning en kunnen dit ook zien als een echte teamprestatie. Ook al hebben Ielze en Mandy deze wedstrijd minder gespeeld dan de rest, ze stonden er wel op de momenten dat het nodig was en stonden samen met Michelle, Esther en Tom ons constant aan te moedigen van af de kant, top!

Namens heel dames 1 wil ik iedereen hele fijne kerstdagen wensen en alvast al het goeds voor 2014 en hopelijk kunnen we jullie ook in 2014 blijven vermaken met ons spel. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 januari in Heino om 15.30 uur. Daarna spelen we nog 2 keer een uitwedstrijd en pas op 15 februari om 19.00 uur zijn we weer thuis te bewonderen.