De laatste uitwedstrijd van dames 1 was tegen VVH in Harderwijk. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen en we gingen er voor om dit minimaal te evenaren.
Helaas kwam de scheidsrechter, zoals wel vaker dit seizoen, niet opdagen en was de voorzitter van VVH zo vriendelijk om onze wedstrijd te fluiten, en op een paar kleine puntjes na deed hij dat prima. Qua blessureleed zit het ons dit jaar niet mee, tijdens trainen ging Ielze door haar enkel en heeft Saskia haar schouder geblesseerd. Saskia zou in geval van nood nog wel een balletje kunnen prikken, maar Ielze zat helaas als fotograaf aan de kant. Met een iets kleinere selectie dan normaal wisten we wel van VVH te winnen met 3-1.

De eerste set begonnen we prima, we serveerden erg goed waardoor we het VVH moeilijk maakte om goed te kunnen aanvallen. VVH heeft een aantal goede aanvallers, dus het was erg belangrijk om moeilijk te blijven serveren. We kwamen al snel op een paar punten voorsprong, maar VVH gaf de moed niet op en kwam ook vaak weer dichtbij. Tegen het eind van de set keken we zelfs tegen een puntje achterstand aan, maar wij bleven stabiel spelen en zij maakten een paar foutjes waardoor we de eerste set wonnen met 25-22.

De 2e set ging heel goed. We scoorden veel en haalden verdedigend ballen van de grond waar we zelf ook van stonden te kijken. We bleven ook goed serveren en stonden al snel ruim 10 punten voor. De teller probeerde er nog met een ‘gooi-het-telbord-op-de-grond-afleidingsmanoeuvre’ een aantal punten voor VVH bij te krijgen, maar het stond toch echt 20-09 en niet 20-19 zoals van de tribune werd geroepen. We hadden hierdoor (je moet toch iets de schuld geven….) nog wel even een dipje, maar we hadden ruim voldoende voorsprong om de 2e set relatief makkelijk te winnen met 25-16.

En jahoor daar was ie weer… de beruchte 3e set.. Dit seizoen is al vaak genoeg gebleken dat het niet onze sterkste set is, en dat was vandaag helaas niet anders. We bleven een beetje hangen in het dipje uit de 2e set. De eerste service ging goed, maar daarna kwam VVH aan service en we kregen deze maar niet onder controle. Wanneer we de service wel onder controle kregen maakten we het aan het net niet af. Al snel keken we tegen een 6-1 achterstand aan. Gedurende de hele set bleven we achter de feiten aanlopen en pas richting de 20 kregen we VVH weer in het vizier. We verkleinden onze achterstand tot 2 punten, maar daarna was het VVH die behoorlijk goed bleef aanvallen en ook blokkerend speelden ze goed en wonnen ze de 3e set met 25-19.

Al hadden we natuurlijk liever met 4-0 gewonnen, met 3-1 winnen in Harderwijk is ook heel mooi meegenomen. Het verbaast ons ook dat VVH niet wat hoger op de ranglijst staat, want het is best een lastige tegenstander. We spraken af dat we het verlies van de 3e set snel zouden vergeten en vol gas de 4e set in. We hielden ons ook netjes aan deze afspraak. We bleven goed serveren en net als in de 2e set stond er op een gegeven moment 20-09 op het telbord. Aan het eind van de set, wij moesten nog 3 punten, werd Mandy weer ingebracht voor de service. Mandy liet even zien hoe goed ze kan serveren en begon met 2 aces :-). Voor het laatste punt hadden we nog de hulp van VVH nodig, ze serveerden namelijk fout en daarmee wonnen we de 4e set met 25-16 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Het zal lastig worden, maar wanneer we aanstaande zaterdag tegen NVC met 4-0 winnen dan zijn we kampioen. Het zou enorm helpen als we weer een enorm enthousiast publiek op de tribune te mogen verwelkomen! We spelen dus thuis in de Bhoele om 15.00 uur.