Minder punten scoren maar wel winnen, dat is wat dames 1 vrijdag deed tegen Alterno dames 5. Uiteindelijk werd het na bijna 2 uur spelen 3-2 voor dames 1, waarbij Alterno 107 punten en dames 1 106 punten wist te behalen.  Deze stand zegt ook genoeg over de wedstrijd, de teams waren erg aan elkaar gewaagd. We zijn er nu ook achter dat wij echt een vervelend team zijn om tegen te spleen, want het spel van Alterno lijkt behoorlijk op dat van ons, namelijk een sterke verdediging en een goede service.

De eerste set begonnen we met een kleine voorsprong na een goede serviceserie. Helaas deed Alterno daar nog een schepje bovenop en haalde ons weer in. We maakten in deze set teveel eigen fouten, waardoor Alterno steeds verder bij ons weg kon lopen. Het lukte ons niet om deze voorsprong van Alterno weer in te halen en we verloren met 25-19.

Omdat we de eerste set hadden verloren doordat we zelf te rommelig speelden en teveel fouten maakten, wisten we ook dat het er echt wel in zat om sets te winnen. Aanvallend was het niet onze beste wedstrijd, maar Alterno stond ook erg sterk te verdedigen. Het kostte ons vaak meer dan 1 poging om de bal op de grond te krijgen. Tom had inmiddels de hechtingen uit z’n rug gecoacht, wat een spannende set! We bleven de hele set erg dicht bij elkaar, maar wij wonnen de 2e set met 26-24.

We gaan natuurlijk welke wedstrijd voor de winst, en nu het 1-1 stond gingen we er voor om deze wedstrijd met 3-1 winnend af te kunnen sluiten. Helaas was Alterno het hier niet mee eens en ze bleven hard werken om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. We liepen de hele set een beetje achter de feiten aan en op een nogal cruciaal moment (22-20 voor Alterno) zag de scheidsrechter een aanval van ons, die dik binnen de lijnen viel, buiten de lijnen vallen waardoor het in plaats van 22-21, 23-20 werd. Alterno maakte dankbaar gebruik van dit foutje en pakte de set met 25-20.

Dan maar een 5-setter! De vierde set week niet veel af van de rest van de wedstrijd, het was spannend, beide teams serveerden goed, haalden veel van de grond en ook aanvallend werden er mooie ballen gescoord. Alterno stond richting het eind van de set een aantal punten voor en het leek er op dat ze de wedstrijd zouden gaan winnen. We bleven er in geloven en dankzij een goede service, en wat foutjes aan de kant van Alterno wonnen we de 4e set met 26-24.

We waren super blij dat we de 4e set alsnog wisten te winnen, dit positieve gevoel namen we mee de 5e set in. We begonnen met een sterke service waardoor we al snel op voorsprong kwamen te staan. We kregen in deze set de service van Alterno ook goed onder controle. Aanvallend maakten we minder fouten en ook verdedigend speelden we goed in de laatste set. We wonnen de 5e set met 15-9 en de wedstrijd met 3-2 maar het had net zo goed andersom kunnen zijn.

Volgende week zaterdag spelen we al om 12.30 uur thuis tegen Blok EVC. Blok heeft een sterk team dus dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden.