We hadden erg veel zin in de wedstrijd tegen Rebelle. We wonnen de uitwedstrijd met 3-1 en zetten daar een hele goede pot neer. Dit wilden we thuis voor een hele volle tribune ook weer waarmaken.

Helaas liep de voorbereiding niet goed en was ook de aanwezigheid van een aantal speelsters op zaterdag op 2 uur voor de wedstrijd nog onzeker. Om lekker 6 tegen 6 te kunnen spelen tijdens trainen waren maandag Bowi en Salo bereid om mee te doen met ons, op donderdag zouden Salo en Chantal meedoen om ook aan de 12 speelsters te komen. Helaas liep dat laatste wat anders…. Door werk en griep waren we uiteindelijk maar met 7,5 dus werd het niet de voorbereiding die we hadden gehoopt. Ook zaterdag was het nog onzeker of Jasmijn (door de blessure van Simone op dit moment onze enige spelverdeelster) wel hersteld zou zijn van de griep, ook onze libero Sharon voelde zich verre van fit en in verband met werk was het onzeker of Joyce er bij kon zijn. Gelukkig waren Salo en Chantal van de partij om deze gaten indien nodig te dichten. Achteraf hebben waarschijnlijk de adrenaline (en de zware pillen uit het buitenland :-p) ervoor gezorgd dat zowel Sharon en Jasmijn de hele wedstrijd volhielden en een goede pot neergezet hebben. Ook Joyce redde het gelukkig net om op tijd aanwezig te zijn en konden we met 15 man sterk aan de wedstrijd beginnen. We speelden, ondanks alles, een goede wedstrijd. Ondanks dat we verloren met 3-1 waren we erg blij met deze wedstrijd. Natuurlijk baalden we van het verlies, aangezien er meer in had gezeten, maar aan de andere kant hebben we wel weer laten zien wat we kunnen en zijn we hopelijk uit de dip van de afgelopen weken.

We speelden de wedstrijd onder leiding van een scheidsrechter die verdacht veel op de coach van Rebelle lijkt, we vermoeden dat het wel eens z’n oom geweest kon zijn ;-). We begonnen dit keer niet met serveren, maar dat maakte niet uit want wij pakten het eerste punt en vervolgens ook het tweede. Deze voorsprong vasthouden en je wint de set.. Maarja was het maar zo eenvoudig. Rebelle pakte namelijk de voorsprong weer over en pas op 22-22 stond het weer gelijk. We speelden goed, maar Rebelle in de laatste punten net iets beter en zij wonnen de eerste set met 26-24.

Aan de ene kant balen dat we de eerste set verloren, maar aan de andere kant, in de uitwedstrijd verloren we ook de eerste set.  Ook waren we blij met het niveau wat we haalden in de eerste set en hadden het volle vertrouwen in de rest van de wedstrijd. Onze pass lag deze set (en de rest van de wedstrijd overigens ook) erg goed. Hierdoor kon Jasmijn lekker afwisselen en het het blok van Rebelle lekker moeilijk maken. Hierdoor hadden we regelmatig maar 1 blokkeerder tegenover ons staan en soms zelfs geen een. Dit werd onder andere door Saskia keihard afgestraft met aanvallen waar je als verdediger blij om bent als je er niet onder zit. Op 12-8 hadden we een mooie voorsprong opgebouwd en in deze set gaven we de voorsprong niet meer uit handen. Door een redelijke servicedruk en een goede pass bouwden we de voorsprong zelfs nog wat uit en we wonnen de 2e set met 25-19.

We wisten dat er, ondanks onze eigen verwachtingen vooraf, wel eens een winst in kon zitten, maar de vechtlust was ook in de ogen van Rebelle af te lezen (of was het iets anders….). Met af en toe wat onsportieve (re)acties werd de derde set vol agressie gestart. Wij pepten elkaar in het begin van de derde set positief op en je zag aan de kant van Rebelle vooral chagrijnige gezichten. Uit betrouwbare bron blijken dit overigens natuurlijke blikken te zijn, maar anyhow.. wij pakten op 8-3 al snel een voorsprong van 5 punten. Op 18-14 hadden we nog steeds een mooie voorsprong, maar helaas wist Rebelle deze voorsprong op 20-20 weer glad te trekken. Op 24-23 hadden wij setpunt maar door een mooi blok van Rebelle werd het 24-24. Zij pakten vervolgens ook de volgende 2 punten en wonnen dus de 3e set met 26-24.

Een 3-2 uitslag zou meer dan verdiend zijn deze wedstrijd. Dus we gingen er dan ook volledig voor in de 4e set om er een 5e uit te slepen. Het leek er ook lange tijd op dat dit zou gaan lukken.  Door veel servicedruk te leggen stonden we al snel 11-5 voor. Op 22-19 voorsprong voor ons zorgde een goede serveerster van Rebelle er voor dat wij het wat moeilijker kregen. De service kregen we niet lekker onder controle, waardoor we aanvallend ook voorspelbaarder werden. Helaas pakte Rebelle de 4e set met 25-22 en de wedstrijd met 3-1.

Het was uiteindelijk een mooie en spannende wedstrijd (vooral ook voor de kijkers), waarin de teams niet voor elkaar onder deden. Qua gehaalde punten over de hele wedstrijd scheelde het maar 1 punt, het werd namelijk 96-95, maar helaas resulteerde dit wel in een 3-1 overwinning voor Rebelle. Zoals ik al zei, zijn wij al lang blij dat we in deze staat nog zo’n wedstrijd neer hebben gezet . Onze volgende wedstrijd is al aanstaande woensdag. We spelen dan de kwartfinale van de beker in Denekamp tegen DeVoKo dames 2. We spelen om  20.30 uur in Sporthal Dorper Esch (Molendijk 14 Denekamp :)). Hopelijk is iedereen dan weer fris en fruitig. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag de 19e om 16.15 uur in Nijmegen tegen Pagasus dames 1. De thuiswedstrijd verloren we met 4-0, we hebben dus wat goed te maken.