Dames 2 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Alterno Dames 6. Een team wat bestaat uit allemaal meiden tussen de 12 tm 16 jaar. Kortom een heel jong team. Deze wedstrijd waren Simone en Cynthia helaas verhinderd maar gelukkig wilden Tess, Evelien en Myrthe ons team deze zaterdag versterken. Waarvoor nogmaals dank!

Met de boodschap dat we dit keer niet zo slap mochten starten als de voorgaande wedstrijden begonnen we ook scherper. In plaats van 11-1 achter, zoals de laatste keer, stond het het nu 6-6 na 12 gespeelde punten. Op dat moment was er nog niks aan de hand. Toen kwam hun middenaanvalster aan opslag. Met een lastige sprongfloat gaf ze ons het nakijken en serveerde ons toch nog op een achterstand van 11 punten. Met 17-6 gaf ze ons het nakijken en met 25-12 ging deze set ook vrij vlotjes verloren.

Door veel eigen fouten, weinig service druk lieten we de tegenstander de vorige set hun gang gaan. Dit zouden we anders gaan doen in de 2de set. Zo gebeurde het ook. Myrthe kwam het veld in voor Ellen en speelde een goede pot. Deze set waren we net wat scherper en legden meer service druk neer. Ook de pass kwam deze set veel beter aan. Hierdoor kwamen wij ook lekker in ons eigen spelletje. Met 25-21 was deze set voor ons en stond het weer helemaal gelijk!

We hoopten deze lijn door te kunnen trekken. Maar helaas ging de 3de set weer verloren. Lang bleef het gelijk op gaan maar helaas waren we niet in staat om een gaatje te slaan. Dit lukte de dames van Alterno wel waardoor deze set met 21-25 verloren ging en we weer tegen een achterstand aan stonden te kijken.

Ellen was inmiddels weer terug het veld in gekomen voor Michelle en Maaike kwam Samantha vervangen. Dit leverde een vliegende start op in de 4de set. We stonden al snel 10 en zelfs 11 punten voor. Elke bal maakten we het de tegenstander lastig. Waar Ingrid de vorige wedstrijden moeite had met haar service, heeft ze deze wedstrijd een aantal mooie series neergezet. Via 6-2 stond het in mum van tijd 19-9. Toch wisten de dames van Alterno nog even hun rug te rechten en probeerden ze het nog spannend te maken. Maar verder dan 19 punten lieten we ze gelukkig niet komen.

2-2 op het scorebord en een beslissende 5de set. We begonnen scherp en erg goed aan deze 5de set. Het werd 4-0 en even later 6-2.. toen kwam er een klein verval en wisselden we van kant met een 8-6 achterstand. We wisten de boel weer recht te trekken en zo werd het 11-11. Volledig gelijk na bijna 2 uur volleybal. Op dat moment kwam wederom hun middenaanvalster aan opslag en wederom gaf ze ons het nakijken. Ze wist de stand naar 14-11 te brengen. We kwamen nog wel terug tot 14-12 maar helaas ging deze set met 15-12 naar Alterno waardoor zij helaas de winst pakten.

Toch een compliment voor de dames! We hebben vaak achter gestaan in deze pot maar wisten onze rug te rechten! Ook kunnen we door deze mentaliteit weer 2 punten aan ons geheel bijschrijven. Vorige wedstrijd 1 punt nu 2 op naar de winstpartij. Na de korte break van Kerst en Oud en Nieuw wacht ons als eerste de lastige uit wedstrijd tegen de huidige nummer 2 Heeten Sportief. Deze dames willen graag promoveren naar de promotieklasse en staan er nog goed voor. Wij zullen ons beste beentje voorzetten om ze op een iets grotere afstand van Dames 1 te krijgen! 12 januari om 16.15 in Heeten!

Voor nu wensen wij een ieder fijne feestdagen toe en een sportief en gezond 2013!