Afgelopen zaterdag stond wederom de wedstrijd tegen Dames 1 op het programma. 3 weken geleden waren we nog kansloos, dit keer wilden we onze huid duur verkopen en er een echte wedstrijd van maken.

Zoals we ook elke keer in onze yell aangeven, wilden we ook gaan spelen: “gewoon doen”, zonder handrem en het de tegenstander zo lastig mogelijk maken. Te beginnen bij de opslag maar ook wanneer een set up wellicht niet helemaal optimaal lag wel de druk er op houden. Dit lukt de eerste 2 sets erg goed! Met goede service series van Simone wisten we in de buurt te blijven bij Dames 1. Aan het einde moesten we een klein gat laten maar met 25-20 in de eerste set hebben we laten zien dat we wel degelijk kunnen volleyballen.

Met ontzettend veel enthousiasme, wilskracht en vechtersmentaliteit begonnen we aan de tweede set. Brutaal pakten we weer een voorsprong. Deze konden we vasthouden tot een 19-15 voorsprong. Met een discutabel punt voor Dames 1, wel of geen touche, en een bal in het veld waren we even de weg kwijt. Zodra je Dames 1, 1 vinger geeft pakken ze gelijk je hele hand, en weg was de set. Met 25-21 stonden we 2-0 achter.

Het enthousiasme bleef. Ook in set 3 en 4. We werden al wat vermoeider. Maar Inge bleef doorgaan waar ze mee bezig was, en dat was scoren! De tweede bal bleef ze doorspelen en het had vaakeen positief effect. Samantha pakte het in set 3 ook geweldig op. Bleef ook op de lastig ballen slaan en had een behoorlijke service druk. Helaas liepen we deze set de hele set achter de feiten aan en kon je zien dat de vermoeidheid een rol ging spelen. Zoveel energie gegeven in de eerste 2 sets. Met 25-15 ging deze set dan ook ruim verloren.

De 4de set liepen we al snel tegen een achterstand aan. Door een mooie service serie van wederom Simone kwamen we terug in de set en stond het zelfs 16-16. Toen verslapten we weer iets. Wat al eerder bleek was nu ook weer het geval. Dames 1 profiteert daar direct van! Met 25-18 ging ook de laatste set verloren.

Toch een compliment voor de dames. Afgelopen zaterdag hebben we kunnen zien dat het er in zit. De vorige wedstrijd tegen Dames 1, 3 weken geleden, zijn we maar 1 keer boven de 15 gekomen en nu geen 1 set onder 15! Als we dit enthousiasme, deze vechtersmentaliteit en het lef van deze wedstrijd de komende wedstrijden ook laten zien, weet ik zeker dat de punten ook weer snel zullen volgen!

Nu een weekje rust en dan op 8 december om 16.00 uur een lastige uit wedstrijd tegen BSV D1! Zullen we dan de punten weten mee te nemen? Komt dat zien!