Met nog drie wedstrijden te gaan kan het kampioenschap dames 3 bijna niet meer ontgaan.

Gisteren stond de wedstrijd tegen SVS dames 4 op het programma.
Het hele team heeft eerst dames 5 had aangemoedigd in hun wedstrijd tegen Hevo dames 3. Wanneer dames 5 één setje zou pakken en dames 3 daarna met 4-0 zou winnen van SVS zouden wij officieel kampioen zijn.
Ondanks onze aanmoedigingen en het goede spel van dames 5 lukte het hen net niet om een setje te pakken van Hevo. Dames 5 werd na hun goede wedstrijd door dames 3 getrakteerd op een heerlijke teamschaal die zij ook verdiend hadden.
Nadat het team gezamenlijk wat had gegeten begon de voorbereiding op de eigen wedstrijd om 19.00 uur. Bij een groot deel van het team begonnen de zenuwen te komen en sommigen hoeven voorlopig geen nagels te knippen. Doordat de wedstrijd van dames 2 uitliep duurde het wachten nog langer. Mede door onze aanmoedigingen won dames 2 hun wedstrijd met 3-2 en pakten belangrijke punten.

Eindelijk konden wij gaan warm lopen en inspelen waarbij er geen tijd meer was voor zenuwen.
Voor een overvolle tribune begonnen wij iets na 19.00 uur aan onze wedstrijd.

De eerste set ging in het begin gelijk op waarbij SVS vooral verdedigend veel ballen pakte.
Halverwege de set maakten wij het verschil met een goede opslag serie en liepen uit en pakten de set winst met 25-15.
De tweede, derde en vierde set bleven wij goed ons eigen spel spelen met veel servicedruk en ook werd er beter gevarieerd in de aanval. Ook verdedigend stonden wij goed waardoor SVS weinig kon scoren. De set standen lieten ook duidelijk zien dat wij het betere team waren, namelijk 25-13, 25-12 en 25-14 en dus weer een 4-0 overwinning, waarna het team een spontane vreugdedans op het veld maakte, omdat hierdoor promotie naar de 2e klasse een feit is. Om dit te vieren werd er na afloop in het sportcafé getoost met champagne.

Door dit resultaat staan wij met nog drie wedstrijden te gaan 15 punten voor op nummer 2, Hevo dames 3. Dinsdag 26 maart spelen wij om 19.30 uur in Heino tegen dit team. Als wij hier 1 set pakken dan is het kampioenschap binnen.
Wij hopen dan ook dat naar deze wedstrijd veel supporters ons komen aanmoedigen.

Hierbij nog wat foto’s van onze wedstrijd en het feestje erna met dank aan Erik Zweers.

[nggallery id=49]