Stel je hebt een team van 10 speelsters waarvan er 2 geblesseerd zijn, 1 afwezig door het volgen van een opleiding, 1 half (of eigenlijk heel) grieperig en 1 niet volledig beschikbaar door zwangerschap… wat hou je dan over? Voor de snelle rekenaars onder ons.. inderdaad… een team van 6 en een beetje! Dat is inclusief libero te weinig om een volledig team neer te zetten, maar gelukkig kunnen we altijd rekenen op andere teams. Dames 2 moest dit keer tegelijkertijd met ons spelen, onze mazzel is dat dames 2 beschikt over 4 middens, dus mocht Lieke met ons meedoen. Ook Sabine en Senna uit meisjes B sloten dit keer bij ons aan en maakten beide een succesvol debuut in dames 1.

We speelden tegen Ormi dames 1, de huidige nummer 2. Tijdens de uitwedstrijd verloren we 3 sets vrij kansloos en wisten we er 1 te winnen. Dat kansloze was tijdens deze wedstrijd ietsje minder, maar helaas wisten we dit keer geen set te pakken terwijl we in totaal wel 1 punt meer scoorden dan tijdens de wedstrijd in Epe. Van de uitwedstrijd wisten we nog dat ze een snel spelletje spelen en zowel op midden als aan de buitenkant de ballen er behoorlijk in weten te slaan. We wisten dus dat we hard moesten gaan knokken, en dat hebben we gedaan.

De eerste set begonnen we goed en deden we niet veel voor elkaar onder. Halverwege de set lukte het aan onze kant allemaal net niet meer en Ormi liep snel op ons uit. Met 25-14 zagen we de 1e set aan onze neus voorbij gaan. De 2e set was niet heel anders, we hadden niet veel in te brengen en met 25-13 was deze vlot gespeeld. Net als in de uitwedstrijd was de 3e set de beste set. We stonden een behoorlijke tijd een paar punten voor, maar omdat Ormi net wat minder fouten maakte dan wij konden we deze voorsprong helaas niet vasthouden. Met 25-22 pakte Ormi de 3e set en binnen een uur stonden we dus al 3-0 achter. We bleven knokken en lieten ook best wat leuke dingen zien, maar het was allemaal niet genoeg tegen Ormi. Ook de 4e set verloren we, dit keer met 25-17. De wedstrijd ging dus verloren met 4-0, geen schande natuurlijk tegen de nummer 2, maar het blijft toch balen aangezien we alle punten kunnen gebruiken.

Komend weekend hebben we een weekend vrij. Het weekend daarna, op 3 maart spelen we een belangrijke wedstrijd waarin we ook zeker iets goed te maken hebben. We spelen namelijk tegen Rebelle dames 1, zij staan net boven ons. De uitwedstrijd was een van onze slechtste ooit en verloren we dan ook met 4-0. We kunnen alle support gebruiken dus hopen jullie dan ook graag te zien en te horen. We spelen dus op 3 maart om 17.30 uur in de Bhoele.

Graag tot dan!

 

Voor het verslag van Ormi: http://www.ormi.nl/2018/02/19/d1-wint-eenvoudig-van-spiker/