Naast dat we maandag en donderdag tijdens de training ons weer goed hadden voorbereid op de wedstrijd van zaterdag tegen VoCASA dames 3 hadden we vrijdag een extra voorbereiding. We speelden namelijk een sprookjes-moord-diner en iedereen had zich heerlijk uitgedost voor haar rol. Het was af en toe wat vaag wat je nou wel of niet mocht zeggen en of je nou echt wat vergeten was of dat een van de andere karakters iets van jou wist wat jij niet wist.. maar samengevat:
Het was erg gezellig
We hadden natuurlijk weer teveel eten
Hans (van Grietje) heeft een behoorlijke rol in het sprookje van Assepoester
De lakei valt stiekem op mannen… nouja.. stiekem..
Doornroosje is gemeen en zwanger van de prins – en nee niet haar prins
Er was toch echt niks met de spiegel in het bos, maar nee echt niet, echt niet?? nee…. echt niet!
De prins is een luie alcoholist
De goede fee kan niet goed toveren
De boze fee is vooral boos (op Hans)
Repelsteeltje is in z’n 2e leven een niet grappige depressieve hofnar geworden
Het oudste stiefzusje van Assepoester is een narcistisch mama’s kindje
Het jongste stiefzusje is eigenlijk een topwijf maar dat is ze zelf even vergeten
Dit iets te maken had met het glazen muiltje en de prins die achteraf blijkbaar verliefd was op haar
De stiefmoeder van Assepoester is een omhooggevallen arrogante golddigger die af en toe even vergeet dat ze 2 dochters heeft
Alleen de goede fee had uiteindelijk het acteertalent van Doornroosje door
Je hoeft niet goed te kunnen zingen om de deelnemers aan “The Voice” af te kunnen zeiken

We lagen natuurlijk allemaal netjes op tijd in bed na het moorddiner… want al om kwart over 10 (ja ’s ochtends!!) verzamelden we soort van fris en fruitig bij de Bhoele. Onze wedstrijd in Nijmegen tegen VoCASA dames 3 stond namelijk al om 12.00 uur op het programma. In vergelijking met de vorige jaren is het team van VoCASA nog wat meer verjongd. In de kleedkamer wasten we de appels voor tijdens de time-outs, of waren het nou toch druiven.. nouja aan de 2 stuks fruit per dag zijn we zaterdag wel gekomen. Melissa stond voor het eerst dit seizoen weer als speelster op het formulier, ze is nog niet hersteld van haar blessure maar kon, waar nodig wel invallen in het achterveld. Mieke zat helaas nog geblesseerd aan de kant.

De eerste set begonnen we met een achterstand van 1-0, daar maakten we 1-1 van en vervolgens liepen we uit op VoCASA. We speelden rustig, hadden een goede en slimme service en haalden ook verdedigend veel van de grond. Op 16-10 en 22-14 hadden we een mooie voorsprong opgebouwd, maar dat hadden we vorige week ook. Dit keer bleven we wel gefocust en goed ons eigen ding doen. Aan het eind van de set kwam VoCASA nog wel wat dichterbij, maar de voorsprong van 8 punten was meer dan genoeg. We pakten de 1e set met 25-17 en waren hier natuurlijk erg blij mee.

Vol goede moed startten we aan de 2e set. Deze ging tot 14-14 volledig gelijk op. Aan beide kanten werd goed verdedigd en ook aanvallend werden er mooie dingen gedaan. Toen op 13-14 de nummer 3 van VoCASA aan serve kwam lukt het ons allemaal even niet meer. De pass kwam niet altijd goed aan, maar als deze wel goed aan kwam dan maakten we het aanvallend niet af. Het leek er op alsof we weer een beetje in de frustratie van vorige week kwamen, maar op 19-14 achter krabbelden we langzaamaan weer op. Op 22-21 waren we bijna weer bij, maar het was VoCASA die op dat moment het punt maakte. De 23-21 achterstand haalden we niet meer in en VoCASA pakte de 2e set met 25-22.

De 3e set leek veel op de 2e. In het begin ging het gelijk op. Boven de 10 pakten zij een stuk meer punten dan wij. Op 20-11 achter leek het een kansloze set te worden, maar ook hier vochten we weer goed terug. De set ging wel verloren met 25-22, maar aan het eind van de set maakten wij dus 11 punten en VoCASA maar 5. Een goed uitgangspunt voor de 4e set.

Het winnen van de 4e set zou een 5-setter en nog kans op winst betekenen. De 4e set had wel weer wat weg van de 1e. Wij serveerden weer beter dan in de 2e en 3e set, verdedigden goed en hadden de service van VoCASA redelijk onder controle. Hierdoor kon Jessica alle aanvallers goed aanspelen en maakten we het het blok en de verdediging van VoCASA niet al te makkelijk. De 4e set wonnen we met 25-16.

De 5e set startte gelijk op, maar op 4-4 liep VoCASA uit en op 8-5 wisselden we van kant. Het lukte ons wel om het gat kleiner te maken en op 10-9 waren we weer bijna bij. Helaas liep VoCASA op dat moment weer wat uit. Dit haalden we ook weer bij en op 13-13 kon het nog alle kanten op. Helaas waren de laatste 2 punten voor VoCASA waardoor ze de 5e set wonnen met 15-13 en hiermee de wedstrijd met 3-2. Uiteindelijk hebben wij in deze wedstrijd wel meer punten gemaakt dan VoCASA, maar helaas net niet goed genoeg verdeeld om de wedstrijd te kunnen winnen. Deze wedstrijd is wel weer een mooi uitgangspunt om op verder te bouwen.

De volgende wedstrijd waarin we dit kunnen laten zien is aanstaande zaterdag, 4 november, om 17.30 uur tegen VVH in de Bhoele. VVH werd vorig jaar kampioen in de promotieklasse en heeft tot nu toe nog maar 3 wedstrijden gespeeld, dus daar valt nog weinig over te zeggen. Graag tot zaterdag!