Nadat een aantal van ons (5) iets te positief het weekend uit was gekomen waren we nog met 6 (inclusief libero) om de wedstrijd tegen Alterno dames 4 te kunnen gaan spelen. Na een suggestie om ‘iedereen is alles’ te spelen werd toch besloten om te kijken of dames 2 ons uit de brand kon helpen. Gelukkig konden ze dat en gingen Danique en Karin met ons mee. Ook fijn was het dat er een livestream was, zodat ik dit verslag toch nog kon schrijven inclusief wat informatie over de wedstrijd en ik heb er een paar rally’s uit kunnen halen.

Ter vermaak van het positieve thuiszittende (en in een Teams Meeting zittende) deel van het team werd nog snel een bingo gecreëerd, waar we helaas niet alle vakjes hebben kunnen aankruisen, en we er een paar hebben afgestreept omdat dat heus wel is gebeurd maar wij gewoon even niet op zaten te letten. De conclusie was dat Lays Oven Baked toch echt wel hele lekkere chips is – ook al kon niet iedereen van ons dat echt proeven.

Bij gebrek aan diagonalen trok Esther voor de verandering een geel shirtje (en blauw broekje) aan en mocht Danique, zoals ook bij dames 2, de libero positie voor haar rekening nemen. Verder hadden we op iedere positie wel iemand die daar bekend was, dus naast Danique en Esther speelden we de eerste set met Saskia en Sanne op midden, Mandy als spelverdeler en Bowi en Chantal aan de buitenkant. Nou en hoe begonnen we, want 3 keer haperen in je live stream en we stonden opeens 10-2 voor. Dit natuurlijk wel nadat er eerst stiekem nog een dansje was gedaan en we nog een challenge aanvroegen voor een in- uit- bal, maar helaas was de VAR afwezig. We wisten van de voorsprong zelfs nog 16-3 te maken. Het lukte Alterno nog wel om weer wat dichterbij te komen tot 20-15, maar uiteindelijk was de eerste set met 25-16 overtuigend voor ons.

We begonnen de tweede set met dezelfde opstelling. Ook deze set liep lekker, onze voorsprong is niet zo groot geweest als in de eerste set, maar op 20-14 hadden we wel een mooie buffer opgebouwd en we wonnen de tweede set met 25-17. In de Teams Meeting werd al geroepen dat de derde set dan vast 25-18 zou gaan worden. Karin kwam er in voor Chantal en vrolijk gingen we verder. Het stond al snel 6-1 voor ons, maar Alterno trok dat weer gelijk naar 6-6. Vervolgens maakten wij weer wat punten en die voorsprong hebben we ook niet meer uit handen gegeven. Het werd net geen 25-18, maar met 25-17 pakten we ook de derde set en hiermee de winst in deze wedstrijd.

Lekker zou het zijn om dan ook de laatste set te pakken en met de volle 5 punten weer naar huis te gaan. In de vierde set kwam Chantal er in voor Bowi. Deze set begonnen wij niet zo lekker als de rest van de wedstrijd en Alterno begon juist wel goed. Op 20-10 keken we tegen een enorme achterstand aan, maar we hebben gekkere dingen gedaan (zoals die dansjes), zo kropen we op de service van Karin langzaam dichterbij tot 20-17, maar veel verder kwamen we helaas niet, want op 24-20 maakte Alterno het punt waardoor zij de vierde set met 25-20 wisten te winnen.

Jammer van die laatste set, maar we wonnen wel mooi met 3-1 en willen Karin en Danique heel erg bedanken dat ze met ons mee wilden doen.

Onze volgende wedstrijd, waar hopelijk weer iedereen bij aanwezig kan zijn, is zaterdag 12 maart om 15.30 uur thuis tegen Avior dames 3.